Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Король Нідердандів особисто за штурвалом літака відвіз на матч до Праги "Фейєнорд" та його вболівальників

Король Нідердандів особисто за штурвалом літака відвіз на матч до Праги
Фото: twitter.com/KLM

За штурвалом пасажирського літака авіакомпанії KLM, яким уболівальники футбольного клубу "Фейєноорд" летіли на виїзний матч Ліги Конференцій у Прагу, було виявлено короля Нідерландів Віллем-Олександра. Про це 25 листопада не без гордості повідомила прес-служба голландського клубу в Твіттері, опублікувавши фото монарха в кабіні пілота. Зробити кадр вдалося одному із уболівальників.

Те, що Віллем-Олександр "ще трохи шиє", не новина для мешканців Нідерландів, але раніше застати його за цим заняттям рідко кому вдавалося. Як відомо з повідомлень у місцевих ЗМІ, король має ліцензію пілота і щонайменше двічі на місяць виконує міжнародні рейси інкогніто.

Рідкісний кадо: Віллема Олександра сфотографували за штурвалом літака. Фото: twitter.com/Feyenoord

Рідкісний кадо: Віллема Олександра сфотографували за штурвалом літака. Фото: twitter.com/Feyenoord

Найчастіше пасажирами таких рейсів стають ділові люди, які прямують до Великобританії, Німеччини, Норвегії та інших країн Європи. Цього разу пощастило фанатам роттердамського "Фейєнорда", який у четвер, 25 листопада, зустрічається із празькою "Славією".

Цікаво, що на цьому рейсі король виявився зовсім не з фанатських спонукань. За інформацією ЗМІ, Віллем-Олександр вболіває за "Аякс", а ось його дружина Максима є якраз шанувальницею "Фейєнорда".

Віллем-Олександр став королем Нідерландів у 2013 році у віці 46 років і був на той момент наймолодшим монархом Європи. Престол синові вирішила поступитися королевою Беатрікс напередодні свого 75-річчя. Крім ліцензії пілота, король Нідерландів має диплом історика - він закінчив Лейденський університет.