Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

"Динамо" - "Барселона": У басків новий тренер, а Луческу незадоволений командою

Фото: UEFA.com

«Динамо» ще не забивало у цій Лізі чемпіонів

Зустріч двотижневої давності завершилася мінімальною перемогою іспанського клубу, який набрав перші очки у цьому розіграші. Переможний гол у поєдинку забив чоловік Шакіри – 34-річний ветеран Жерар Піке. Перші два матчі «Барселона» програла з однаковим рахунком 0:3 «Баварії» та «Бенфіці». У «Динамо» одне набране очко у стартовому турі з «Бенфікою» (0:0) та нуль забитих м'ячів. У «Барселони» лише один м'яч.

Востаннє кияни так невдало стартували у Лізі чемпіонів у розіграші 2007/08. Тоді «біло-сині» взагалі не набрали жодного очка у групі з «Манчестер Юнайтед», «Ромою» та «Спортінгом» і за весь груповий етап забили 4 голи. За Реброва у сезоні 2016/17 після трьох турів теж було набрано одне очко, але «динамівці» у двох із трьох матчів забивали, а груповий етап завершили перемогою 6:0 над «Бешикташем».

Антирекорду з 0 очок вже вдалося уникнути, але становище (як і сама гра) "Динамо" дуже засмучує. І у разі програшу цього вечора можна попрощатися фактично з надіями навіть на третє місце, що дає право продовжити боротьбу в єврокубках.

Перед поєдинком із «Барселоною» кияни двічі обіграли «Маріуполь». Спершу у Кубку України, де завдяки голам Вербіча та Шабанова було здобуто перемогу 2:1, і як результат – вихід до чвертьфіналу, а у суботу у чемпіонаті 3:2 – дубль на рахунку капітана Сергія Сидорчука та ще один гол в активі Миколи Шапаренка.

Проте Містер Луческу залишився незадоволеним останньою грою:

- Ми маємо забивати більше голів, матч міг закінчитися з рахунком 5:1 чи 6:1. Але, коли Тимчик припустився помилки, і «Маріуполь» забив другий гол, і залишалася хвилина-півтори ігрового часу, виникла паніка, і все могло статися. Ми не мали доводити гру до такого моменту.

Також він незадоволений гравцями, які виходили на заміну (Гармаш, Тимчик, Вітінью, Шепелєв та Шабанов). Замість того, щоб додати щось у грі, вони, навпаки, так само спокійно вийшли. У нас не вийшла гра.

Жерар Піке приніс перемогу

Жерар Піке приніс перемогу

У «Барселони» новий тренер

У каталонців справи йдуть набагато гірше у внутрішній першості. Перемога над "Динамо" не врятувала Рональда Кумана від відставки. Через тиждень його було звільнено. Останніми краплями, що переповнили чашу терпіння керівництва каталонського клубу, стали поразки в Ель-Класіко від мадридського «Реала» (1:2) та фіаско у грі проти «Райо Вальєкано» (0:1).

Куман очолив "Барселону" у серпні 2020 року. Каталонською командою він керував у 67 матчах, у яких здобуто 40 перемог. У поточному сезоні «синьо-гранатові» виграли лише 5 із 13 поєдинків у всіх турнірах.

Керувати командою тимчасово призначено вихованця клубу Серхі Бархуана, який раніше працював у «Барселоні Б». З ним «блаугранас» встигли зіграти вже 1:1 унічию з «Алавесом». Після 11 перших матчів сезону Ла Ліги каталонці набрали 16 очок і займають дев'ятий рядок у таблиці.

Це найгірший результат «Барси» з сезону-2002/03 – тоді також набрали 16 очок після 11 перших ігор. У тому сезоні «синьо-гранатові» фінішували шостими у Прімері.

Практично, немає сумніву, що на повній основі команду прийме легенда клубу Хаві. За даними As, 41-річний каталонець домовився з «Аль-Саддом» про звільнення з 4 листопада в «Барсу». До цього дня він керуватиме катарським клубом.

Хаві піде в "Барсу" безкоштовно, мільйон євро відступних не доведеться платити. Натомість в «Аль-Садді» були б раді, якби «Барса» у найближчі два роки провела б із ними товариський матч. Про перехід Хаві до «Барселони» офіційно оголосять одразу після повернення з Києва.

Рік тому в Києві «Динамо» з тріском поступилося каталонцям – 0:4. Фото: UEFA.com

Рік тому в Києві «Динамо» з тріском поступилося каталонцям – 0:4. Фото: UEFA.com

Низка травм у «Барселони»

В останньому матчі Ла Ліги з «Алавесом» у каталонців травмувалися одразу три футболісти. У автора переможного м'яча у першому матчі команд Жерара Піке розтягнення камбалоподібного м'яза правої ноги.

Diario Sport стверджує, що чоловік Шакіри, швидше за все, не повернеться до перерви на матч збірних, який буде на початку листопада. У такому разі він пропустить два виїзні матчі « Барси » – з київським «Динамо» у Лізі чемпіонів (2 листопада) та з «Сельтою» у Ла Лізі (6-го).

Нападнику Серхіо Агуеро стало погано під час поєдинку, і 33-річного аргентинця замінили на 41-й хвилині через дискомфорт у грудях та невелику тахікардію. Наразі найкращого друга Мессі поміщено до лікарні, де найближчим часом він пройде обстеження серця.

Не дограв матч і молодий Ніко Гонсалес, але про ступінь його пошкодження немає інформації.

У той же час стало відомо, що нападники Ансу Фаті та Усман Дембеле, а також півзахисники Френкі Де Йонг та Серхі Роберто відновилися після пошкоджень та зможуть взяти участь у грі.

У киян точно пропустить поєдинок лівий захисник Віталій Миколенко. Про характер його травми також невідомо, але уточнюється, що гравець збірної України може пропустити і матч зі збірною Боснії у відборі до ЧС-2022.

Важливо!

Потрапити на гру зможуть далеко не усі. На матч "Динамо" - "Барселона" пускатимуть за наявності ковід-сертифіката або з негативним тестом.

Перед входом на стадіон необхідно буде пред'явити один із таких документів:

  • негативний результат ПЛР-тесту, який було зроблено не раніше ніж за 72 години до матчу;
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигену, зробленого не раніше ніж за 72 години до матчу;
  • зелений сертифікат, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації;
  • документ, що підтверджує одужання особи від COVID-19.

Такі умови прийнято у зв'язку з переходом Києва до «червоної зони» епідеміологічної небезпеки.

Обслуговуватиме поєдинок румунська бригада арбітрів на чолі з Овідіу Хацеганом.

Де дивитись?

2 листопада, вівторок, 22:00. Київ. НСК "Олімпійський". Пряма трансляція на медіасервісі MEGOGO та Volia TV.