Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
23 квiтня
Завантажити ще

Немає права на нічию. Збірна України у Львові приймає Боснію

Немає права на нічию. Збірна України у Львові приймає Боснію
Фото: UAF

Які розклади?

Після першої перемоги у відбірковому циклі над Фінляндією (2: 1) збірна України зберегла друге місце в групі, відчепивши трохи «суомі», але в справі залишається ще один опонент - збірна Боснії і Герцеговини. Останні два матчі відбору команда Петракова проведе саме з однією з держав-наступників Югославії. Перший матч - у Львові у вівторок, 12 жовтня.

Розклади на сьогоднішній день такі. Франція пішла у відрив (12 очок). Йде боротьба за друге місце, яке дає право зіграти в стикових матчах. Після шести турів у України 8 очок, у Боснії - 6, але наш суперник має гру в запасі (домашню з фінами). Тобто розмін по три очки за очними зустрічами на руку балканцям. У фінів п'ять очок, і теж на гру менше, ніж у нас. Але у них і зустріч з французами, де розжитися очками буде дуже складно, тому умовно Фінляндію списуємо.

Гра з фінами показала, що ми можемо грати і добиватися результату без двох наших зіркових гравців - Зінченка (травмований) і Малиновського (конфлікт з тренером).

Малиновський готовий повернутися в збірну

Власне, по лінії конфронтації Петраков - Малиновський, схоже, настає потепління. Сам футболіст виявив бажання повернутися в збірну, мовляв, роздули з мухи слона.

Весь сир-бор почався перед матчем з Казахстаном. Олександр Петраков прийняв рішення, що в його модель гри Руслан Малиновський не особливо вписується. За словами Петракова, півзахисник «Аталанти» прийняв його позицію і повів себе дуже гідно, сказавши, що головному тренеру видніше, а на чолі всього успіх команди.

Однак пристрасті розгорілися після невиклику Малиновського на гру з Францією.

- Щоб ви мене розуміли, він ображається, що я його не випустив. Я попросив у нього вибачення. Але він образився. Мені потрібні швидкі футболісти. Не знаю, як буде далі, - прокоментував ситуацію Петраков. Малиновський покинув табір збірної, не залишившись на товариський матч з Чехією.

В іншому поєдинку відбірної групи D в Нур-Султані збірна Казахстану зіграє з футболістами Фінляндії.

Що з себе являє збірна Боснії?

Збірна Боснії і Герцеговини, як і наша команда, всього лише раз кваліфікувалася у фінальну стадію чемпіонатів світу. На бразильську першість 2014 року. У Бразилії боснійці зуміли домогтися перемоги над Іраном (3: 1), проте з групи не вийшли, поступившись в двох інших матчах аргентинцям (1: 2) і нігерійцям (0: 1).

На чемпіонати Європи боснійці не потрапляли ні разу. Серед екс-югославських країн Боснія котирується не тільки слабкіше хорватів і сербів, але і словенців. Однак недооцінювати боснійців ні в якому разі не можна. У їх складі є такі зірки, як Едін Джеко, який виступає за «Інтер» і забив 60 м'ячів за національну команду (для порівняння Андрій Ярмоленко забив тільки 43, а Андрій Шевченко 48), і Міралем П'яніч ( «Барселона»).

У цьому відборі боснійці, точно так само як і ми, здобули одну перемогу. У минулому турі балканці вдало з'їздили в Казахстан (2: 0). Дублем відзначився Смаїл Превляк з бельгійського «Ейпену». Єдиної поразки боснійці потерпіли від діючих чемпіонів світу французів (0: 1), з якими ми двічі зіграли внічию. Боснія зуміла зробити це лише раз (1: 1) на виїзді.

Суперника можна порівняти зі збірною Фінляндії, і він цілком під силу нам. А з аурою і підтримкою львівських трибун, які завжди служать 12 гравцем, наші хлопці не мають права втрачати очки вдома.

Лідер збірної Боснії - Едін Джеко, який забив 60 м'ячів за національну команду. Фото: (UEFA.com)

Лідер збірної Боснії - Едін Джеко, який забив 60 м'ячів за національну команду. Фото: (UEFA.com)

З ПЕРШИХ ВУСТ

Олександр Петраков, тренер збірної України:

- Я не дивився за іграми Боснії і Герцеговини. Був зайнятий тільки Фінляндією. Коли сів у літак після гри в Гельсінкі, мені дали інформацію, і я тут же прочитав все про нашого наступного суперника, подивився останній матч проти Казахстану. Подивився потім ще і їх матч проти Франції. Зараз мені дали різний матеріал. Вчора з хлопцями перед тренуванням хвилин 20 подивилися нарізки з моментами Боснії. Сьогодні у нас буде півгодинне теоретичне заняття перед грою. Якось так.

Хлопців немає необхідності мотивувати. Ми зараз їхали на стадіон, згадували ситуації з 2010 року. Вони були тоді маленькими, тому з ними треба було працювати. Зараз вже це буде зайвим. Вони все знають. Ми не можемо навіть грати на нічию.

Роман Яремчук, нападник збірної України:

- Так, Олександр Петраков - великий мотиватор, я давно працюю з ним, добре його знаю. Ми його дуже поважаємо і відчуваємо страх, коли він злий.

Я дуже щасливий приїхати до Львова, довго не був тут. Свій кращий матч за збірну я провів тут, забив свій дебютний м'яч. До мене було багато прохань про квитки, ажіотаж відчувається. Ми усвідомлюємо велику відповідальність перед уболівальниками.

Атмосфера в команді дуже хороша. Ми взяли три важливі очки в Фінляндії, з хорошим настроєм приїхали до Львова. Але в той же час ми дуже серйозно налаштовані, зосереджені на теорії, на тому, що говорить тренерський штаб. Нам треба виходити на поле і виконувати все це.

Львівські вболівальники - 12-й гравець нашої команди. Фото: (УАФ)

Львівські вболівальники - 12-й гравець нашої команди. Фото: (УАФ)

РОБИМО СТАВКИ

Що кажуть букмекери?

Букмекерські контори фаворитом матчу бачать збірну України. На перемогу команди Олександра Петракова дають коефіцієнт 1,80, на нічийний результат - 3,75, а на перемогу балканців - 4,60.

Очікується, що матч буде середньої результативності. Ставку «обидві команди заб'ють» можна взяти за 1,96. Основні тотали - ТБ2.5 - 2.07, ТМ2.0 - 1.81.

Дивитися по "ящику"

Де дивитись?

Львів. 12 жовтня, «Арена Львів». У прямому ефірі гру покажуть телеканали «Україна» і «Футбол 1». Трансляція розпочнеться о 21:45.