Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
25 квiтня
Завантажити ще

Мірча Луческу поскаржився на агресію "Шахтаря" в поєдинку за Суперкубок: Навіщо стільки зла

Мірча Луческу поскаржився на агресію
Фото: Павло ДАЦКОВСЬКИЙ.

Тренер київського "Динамо" Мірча Луческу в своєму класичному стилі прокоментував розгромний програш (0: 3) своїх підопічних в матчі за Суперкубок України. Містер визнав, що за грою суперник був сильніший, але не міг не закинути пару ложок дьогтю в "шахтарську" бочку меду.

Зокрема, румунський фахівець не пропустив нагоду нагадати, що обидва трофеї, що дають право грати в матчі за Суперкубок, виграло "Динамо", тому гірники тут тільки тому, що у чемпіона і володаря кубка була добра воля провести цей матч (який взагалі-то повинен був відбутися влітку, але обом суперникам було "незручно").

- Нічого коментувати. «Шахтар» був краще. Була гра, яка могла і не відбутися, тому що ми володарі чемпіонату і Кубка. Але вони хотіли добитися більшого сьогодні. Хоч і у нас були хороші можливості на початку матчу. Могли ми забити першими, тоді було б по-іншому. А так пропустили гол, відразу стало складніше грати. Індивідуально хороші гравці, індивідуальна техніка, хороші швидкості. Вони були індивідуально сильніші за нас сьогодні, в командних взаємодіях, - визнав Луческу.

Румунський тренер "Динамо" заявив, що йому не сподобалася атмосфера навколо гри - з боку суперника.

- Я так і не зрозумів, чому вибігали на поле всі з лави запасних. Чому так агресивно всі вели себе? Я це не можу зрозуміти. Навіщо стільки агресії? Навіщо стільки зла? Вибігали на поле, на нашу територію, коли святкували гол. Вітаю їх з перемогою. Але є моменти, які мені не сподобалися, - заявив наставник "Динамо".

Через 11 днів матч українського Суперкласико відбудеться вже в рамках чемпіонату УПЛ (команди приречені знову грати на "Олімпійському"). Містер хоче вірити, що в плані емоцій він буде іншим.

- Сподіваюся, не буде цієї агресивної атмосфери, яка була сьогодні. Це свято було зіпсовано агресивною поведінкою. Давно не бачив, щоб було стільки агресії, щоб виходили на поле люди з лави запасних. Це неповага до нас як до футбольної команди, - сказав Луческу в ефірі «Футбол 1 ».

У минулому сезоні "Динамо" Луческу кілька разів обіграло гірників в очних зустрічах і забрало собі всі трофеї. Мірча Луческу при цьому просив не вважати його перемоги помстою "Шахтарю", з якого він був змушений піти 5 років тому. З румуном не продовжили контракт, вважаючи за потрібне оновити тренерський штаб, а Містер вважав, що ще не сказав свого останнього слова в "Шахтарі" і Україні. Саме ця мотивація була одним з факторів, завдяки яким Луческу виявився в "Динамо".