Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Петраков не включив Малиновського до складу збірної на найближчі матчі ЧС-2022

Петраков не включив Малиновського до складу збірної на найближчі матчі ЧС-2022
Фото: Павло ДАЦКОВСКІЙ

Виконуючий обов'язки головного тренера збірної України Олександр Петраков визначився зі списком гравців, викликаних для підготовки та участі в найближчих матчах національної команди у відборі на Чемпіонат світу-2022 в жовтні. Головне: виклик в національну команду не отримав півзахисник "Аталанти" Руслан Малиновський, про конфлікт якого з Петракова стало відомо після гри з Чехією. Заявку національної команди 17 вересня опублікував офіційний сайт УАФ.

Склад збірної України

Воротарі: Андрій П'ятов ( "Шахтар" Донецьк), Денис Бойко ( "Динамо"), Дмитро Різник ( "Ворскла" Полтава).

Захисники: Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко (всі - "Шахтар", Донецьк), Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Тимчик, Олександр Сирота (всі - "Динамо" Київ), Едуард Соболь ( "Брюгге", Бельгія).

Півзахисники: Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Віталій Буяльський (всі - "Динамо" Київ), Тарас Степаненко ( "Шахтар" Донецьк), Сергій Булеца ( "Зоря" Луганськ), Андрій Ярмоленко ( "Вест Хем", Англія) Олександр Зінченко ( "Манчестер Сіті"), Олександр Зубков ( "Ференцварош", Угорщина), Ігор Харатін ( "Легія", Польща).

Нападники: Роман Яремчук ( "Бенфіка", Португалія), Артем Довбік (СК "Дніпро-1" Дніпро), Данило Сікан ( "Шахтар" Донецьк).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще 8 футболістів знаходяться в резервному списку. Це Георгій Бущан ( "Динамо" Київ), Андрій Лунін ( "Реал" Мадрид, Іспанія), Валерій Бондар, Юхим Конопля (обидва - "Шахтар" Донецьк), Богдан Михайличенко ( "Андерлехт", Бельгія), Владислав Кочергін ( "Зоря "Луганськ), Владислав Калитвинцев (" Десна "Чернігів), Олександр Пихаленок (СК" Дніпро-1 "). Тут є залікував травму Бущан і переміг COVID-19 Лунін, але немає голкіпера "Шахтаря" Трубіна, який, за повідомленням клубу, вже повернувся до занять в загальній групі.

Збір національної команди розпочнеться 4 жовтня. 9-го числа Україна проведе виїзну зустріч з Фінляндією, а 12-го - прийме у Львові Боснію і Герцеговину.

Раніше повідомлялося, що чинний тренер збірної України конфліктує з одним з лідерів команди Русланом Малиновським. Олександр Петраков розповідав, що йому довелося вибачатися перед образившись Малиновським за те, що тренер не поставив його до складу в грі з Казахстаном, а в матчі з Францією збирався випустити тільки на заміну. Але півзахисник не прийняв вибачень і поїхав з розташування збірної. Малиновський заперечує, що чекав вибачень і наполягає, що поїхав з дозволу тренера, так як матч був товариський і групу основних гравців, які виступають за "Динамо" і "Шахтар", теж розпускали по домівках.

Андрій Шевченко, за чутками, теж був під час Євро-2020 в непростих відносинах з гравцем "Аталанти", але дружина Руслана це спростовує.

Також ми писали про те, що збірна України опустилася в свіжому рейтингу ФІФА.

У групі ЧС-2022 у наших - 5 нічиїх в 5 матчах, з яких чотири з рахунком 1: 1. Перемоги над Фінляндією і Боснією - обов'язкові, інакше з мрією про поїздку в Катар доведеться розпрощатися.

Календар ігор збірної України на 2021 рік

Нашій національній команді випав дуже насичений сезон. У розкладі збірної було з урахуванням Євро-2020 18 матчів (14 вже зіграні, залишилося 4).

  • 09.10. Фінляндія - Україна. ЧС-2022 (19.00)
  • 12.10. Україна - Боснія і Герцеговина. ЧС-2022 (21.45)
  • 11.11. Україна - Болгарія. Товариський матч
  • 16.11. Боснія і Герцеговина - Україна. ЧС-2022 (21.45)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Україна в матчі з Чехією знову не змогла зняти прокляття. Вгадаєте рахунок?