28 липня
Завантажити ще

МЗС Ізраїлю відреагувало на можливу заяву Ердогана щодо вторгнення в Ізраїль

МЗС Ізраїлю відреагувало на можливу заяву Ердогана щодо вторгнення в Ізраїль
Фото: twitter.com/RTErdogan

Ввечері 28 липня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пригрозив Ізраїлю вторгненням з боку Туреччини.  За даними видання Haberler, він заявив це на партійних зборах в провінції Різе.

 - Ми повинні бути дуже сильними, щоб Ізраїль не зміг зробити ці речі з Палестиною.  Так само, як ми увійшли в Карабах і Лівію, ми зробимо те ж саме з ними. Ніщо не завадить нам зробити це. Ми просто повинні бути достатньо сильними, щоб зробити ці кроки, - зазначив Ердоган.

На заяву турецького лідера вже відреагував міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац. Він порівняв Ердогана з Саддамом Хусейном.

- Ердоган йде шляхом Саддама Хусейна і погрожує напасти на Ізраїль. Йому варто лише згадати, що там сталося і чим це закінчилося, - написав Кац на своїй сторінці в соцмережі Х.

Так, режим Хусейна був повалений у 2003 році, а самого Хусейна схопили, засудили та стратили.

  • 27 липня по футбольному полю на Голанських висотах (територія Ізраїлю ) було завдано ракетного удару. Він припав на район Мадждаль-Шамс, це територія, де проживає громада друзів. Наразі підтверджено загибель 12 осіб, це діти та підлітки. 
  • 20 липня війська Ізраїлю завдали удару по контрольованому хуситами портовому місту Аль-Худейда в Ємені.