Завантажити ще

Термін оновлення даних для військовозобовʼязаних можуть збільшити до 150 днів, - нардеп Арʼєв

Термін оновлення даних для військовозобовʼязаних можуть збільшити до 150 днів, - нардеп Арʼєв
Фото: УНИАН

У Верховній Раді планується зареєструвати законопроєкт щодо збільшення терміну оновлення даних військовозобовʼязаних до 150 днів. Про це в ефірі «Еспресо» заявив народний депутат Володимир Арʼєв, пише «Суспільне».

- Система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані. Оскільки, після оновлення даних в застосунку "Резерв+" і інформації про розшук, все одно потрібно йти до ТЦК. Це свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й у стислі терміни, - зазначив Ар’єв.

Він нагадав і про те, що «коди, які були використані для створення застосунку, були скопійовані зі шкільної програми».

- Саме тому, на наступному засіданні Комітету з питань цифрової трансформації ми викликали заступницю міністра оборони, а також поставили ряд питань до уряду. Зокрема, звідки були виділені кошти на створення застосунку та чи проводився конкурс на розробника програмного забезпечення, - сказав Арʼєв.

Щодо законопроєкту, нардеп  пояснив його, що всі військовозобов'язані не встигнуть оновити дані в термін 60 днів.

- Громадяни просто не зможуть фізично оновити дані за 60 днів. І вони можуть отримати великі штрафи. Саме тому, ми з колегами сьогодні реєструємо законопроєкт про збільшення терміну для оновлення даних військовозобовʼязаних з 60 до 150 днів. Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити застосунок таким чином, щоб розвантажити ТЦК й питання, які можна вирішити лише після відвідування Територіального центру комплектування, можна було б вирішити онлайн, - сказав депутат. 

  • Застосунок «Резерв+» запустили 18 травня. З його допомогою можна дистанційно уточнити чи оновити облікові дані у територіальному центрі комплектування (ТЦК).
  • За даними Міноборони, розробка застосунку обійшлася у 3,4 млн грн.