17 травня
Завантажити ще

Фаріон попросила Зеленського та Залужного захистити її від "хамських нападок" військових

Фаріон попросила Зеленського та Залужного захистити її від

Колишня народна депутатка Ірина Фаріон опублікувала звернення до вищого керівництва країни з проханням зреагувати на "хамські" висловлювання військових на її адресу. Зокрема, йдеться про заступника 3-ї штурмової бригади Максима Жоріна і начальника штабу бригади «Азов» Богдана Кротевича. За словами Фаріон, вони «паплюжать честь українського офіцера і кидають тінь на всю українську армію».

- Днями в медіапросторі сталася безпрецедентна словесна баталія між мною, Іриною Фаріон, мовознавцем, доктором філологічних наук, професором, народним депутатом України VII скликання, та заступником командира 3-ї ОШБр майором ЗСУ Максимом Жоріним. Останній у дописі на офіційному телеграм-каналі бригади тричі послав мене матом...До публічного вияву неповаги до пані, а значить, до зневаги воїнської честі долучився й начальник штабу бригади "Азов" майор Богдан Кротевич ("Тавр") під час інтерв'ю Наталії Мосійчук, де абсолютно бездоказово назвав мене "пособницею російської пропаганди і, можливо, людиною з високим рівнем деменції", - написала Фаріон.

Фаріон підкреслила, що під час скандального інтерв'ю з Яніною Соколовою вона персонально не зверталася до жодних бригад чи військових, а лише вказала на "зв'язок мови, патріотизму й військової служби і головним чином на чинні закони України, яким мусять коритися всі незалежно від суспільної ролі під час війни". Дослівно Фаріон сказала, що "немає російськомовного населення, є українці і є кацапи" і вона "не може назвати українцями” бійців, які говорять російською мовою.

Звернення Фаріон опублікувала на сайті "Української правди". Його адресовано президентові Володимиру Зеленському, Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та міністру оборони Рустему Умєрову.

14 листопада студенти "Львівської політехніки" вийшли на мітинг із вимогою звільнити  Фаріон із вишу. 

 
 

 

 

Новини по темі: Ірина Фаріон