26 липня
Завантажити ще

Найкращі рецепти ніжних та тонких млинців

Найкращі рецепти ніжних та тонких млинців
Фото: edimdoma.ru

Зміст

2022-го року Масляна припадає на період з 28 лютого по 6 березня. А значить, настав час шукати кращі рецепти млинців, які прикрашатимуть обідній стіл цілий тиждень.

Рецепт на молоці від експерта Наталії Кудряшової

У кожної господині свій рецепт та секрет приготування. Так, телеведуча та експерт з якості продуктів Наталія Кудряшова вважає, що млинці обов'язково мають готуватися на молоці.

- Мій рецепт млинців – це обов'язково має бути молоко, кілька яєць, замісити. Додати трохи солі, цукру, ванілі і досипати муки, поки не досягнете потрібної кондиції. Наприкінці додати ложечку або дві олії, щоб просто млинці не підгоряли на сковороді, - зазначила Кудряшова.

Найкращі рецепти ніжних та тонких млинців фото 1

Найкращі рецепти ніжних та тонких млинців фото 1

Вона додала, що вага та кількість інгредієнтів кожен може визначити сам – залежно від бажання та кількості продуктів. Також експерт радить додавати в тісто, щоб млинці були мереживними, ложечку або дві олії.

- І тоді млинці легко знімаються зі сковорідки та не пригорають. Навіть можна як у фільмах підкидати та перевертати. Головне при цьому - підкидати не дуже високо, тому що після цього знадобиться ремонт стелі. Ще один секрет – у складі млинців обов'язково мають бути яйця. Але для того, щоб шкаралупа не потрапила у тісто, розбивати їх потрібно лише на плоскій поверхні, – наголосила Кудряшова.

Тонкі млинці на молоці

Англійський варіант млинців, які мають вигляд тонких, майже прозорих серветок. Чим рідкіше тісто, тим тонші млинці в результаті виходять. Заливати потрібно на добре розігріту сковороду. Млинець готовий, коли починає зарум'янюватися до хрустких країв.

інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 400 г;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Куряче яйце – 5 штук;
  • Молоко – 1 л;
  • Сіль на кінчику ножа;
  • Рослинна олія – 2 ст.л.

Приготування

Яйця збити з|із| цукром, Поступово ввести муку|борошно| і сіль|соль|, чергуючи з молоком і акуратно розмішати до однорідної маси. Залишити а 20 хвилин. Додати в тісто рослинне масло і смажити млинці на сильно розігрітій сковороді.

Млинці на молоці. Фото: gastronom.ru

Млинці на молоці. Фото: gastronom.ru

Млинці на воді

Хороші нейтральним смаком, що робить їх чудовою основою для фарширування або подачі з різними топінгами. Однак навіть без начинок млинці на воді виходять смачними та ніжними.

інгредієнти

  • Вода – 500 мл;
  • Борошно пшеничне – 2 склянки;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Олія - 1 ст. л.;
  • Яйце - 3 шт.

Приготування

Налити воду в ємність, додати туди курячі яйця та перемішати. Висипати в суміш цукор, сіль і ще раз акуратно перемішати. Поступово всипати дві склянки борошна. Збити тісто міксером. У готове тісто додати олію.

Смажити млинці на добре розігрітій сковороді на середньому вогні. При необхідності перед новим млинцем змащувати олією.

Млинці на воді. Фото: academy.oetker.ru

Млинці на воді. Фото: academy.oetker.ru

Ніжні млинці на кефірі

Дуже простий рецепт, який дозволяє зробити ніжні, тонкі, ажурні та дуже смачні млинці на кефірі.

інгредієнти

  • Кефір – 400 мл;
  • Сода – 0,5 ч. л;
  • Яйця – 3 шт;
  • Цукор – 2 ст. л;
  • Сіль – 1 ч. л;
  • Борошно – 320 гр;
  • окріп - 400 мл;
  • Рослинна олія – 2 ст. л;
  • Олія для смаження

Приготування

Налити у чашку теплий кефір. Додати соди, перемішати та дати постояти близько п'яти хвилин. Додати в суміш яйця, сіль та цукор, знову перемішати. Борошно просіяти. Перемішати тісто віночком до однорідності, щоб не було грудочок.

Налити в тісто окріп і знову швидко все перемішати. Щоб млинці краще знімалися зі сковороди, додати олію. Перемішати і дати тесту трохи постояти – близько 10 хвилин.

Сковороду добре розігріти, при необхідності змастити олією. Налити тісто і смажити млинці на невеликому вогні із двох сторін до рум'яності. Готові млинці змастити вершковим маслом або загорнути начинку.

Млинці на кефірі. Фото:  apostrophe.ua

Млинці на кефірі. Фото:  apostrophe.ua

Млинці на молоці з дірочками

Млинці на молоці з дірочками дуже популярні останніми роками. Великих відмінностей від звичайних млинців на молоці немає - вони такі ж смачні, тонкі і такі ж прості у приготуванні. Але для їх приготування знадобиться невелика вправність. Так, для початку необхідно тонко змастити сковороду олією, що можна зробити за допомогою серветки.

Саму сковорідку потрібно дуже добре розжарити. І нарешті, млинці потрібно наливати швидко та тонким шаром.

інгредієнти

  • Борошно – 160 г;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Цукор – 50 г;
  • Сіль – 1/2 ч. л.;
  • Молоко – 500 мл;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Оцет 9% – 1 ст. л.;
  • Олія соняшникова - 70 мл

Приготування

Молоко нагріти до 40 °С. Додати в нього сіль та цукор. Перемішати. Вбити яйця і трохи збити віночком. Додати борошно, просіяне з содою. Влити суміш 15 мл. оцту. Вмішати туди 50 мл соняшникової олії і залишити тісто настоюватись хвилин на 20. Випікати млинці по 1-1,5 хвилини з кожного боку до готовності.

Млинці на молоці з дірочками. Фото: webspoon.ru

Млинці на молоці з дірочками. Фото: webspoon.ru

Рецепт млинців на 10 штук

Класичний рецепт приготування млинців. Можна їсти і з начинкою.

інгредієнти

  • Борошно - 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Дрібка солі
  • Мінеральна або проста вода – близько ½ склянки
  • Вершкове або рослинне масло для смаження.

Приготування

Борошно просіяти. Додати до неї яйця, молоко та сіль. Перемішати. Накрити серветкою та дати постояти 30 хвилин.

Щоб отримати тісто в необхідній кількості та з правильною консистенцією, незадовго до випічки додати воду до тіста. Воно має бути не дуже густим, щоб добре розтікатися сковородою.

Млинці випікати з обох боків на заздалегідь розпеченій сковороді. Після приготування їх можна змастити варенням або джемом до смаку.

Рецепт млинців на 10 шт. Фото: рецепти-млинців.рф

Рецепт млинців на 10 шт. Фото: рецепти-млинців.рф

Новини по темі: рецепти Масляна Млинці