Завантажити ще

Солодкі начинки для млинців на Масляну

Солодкі начинки для млинців на Масляну
Фото: RitaE/pixabay.com

Зміст

Масляну в 2022 році православні християни відзначатимуть з 28 лютого до 6 березня. Дата щорічно змінюється і припадає на останній тиждень перед Великим постом.

З давніх-давен у це свято прийнято пекти млинці та пригощати ними родичів та друзів. Ми зібрали для вас рецепти найсмачніших начинок для млинців.

Начинки для млинців з сиром

Класичний

Інгредієнти:

  • сир - 300 г;
    яйця – 1 шт.;
    цукор – 40 г;
    ванільний цукор – 1 ст.л.;
    сіль за смаком.

У глибоку миску викладіть сир, вбийте яйце, всипте цукор, ванільний цукор і сіль. Збийте всі продукти занурювальним блендером в однорідну пишну масу або розітріть їх вилкою. Загорніть сирну начинку в готові млинці. Ви можете подати їх у холодному вигляді або викласти на суху сковороду та прогріти під кришкою. Або запекти у духовці.

З сиром та родзинками

Інгредієнти:

  • сир - 200 г;
    сметана – 1-2 ст.л.;
    цукор – 1 ст.л.;
    родзинки - 50 г.

Спосіб приготування: Сир можна протерти через сито або залишити цільним. Додати до сиру сметану та цукор. Можна трохи підсолити. Родзинки для начинки повинні бути м'якими, тому промийте їх і замочіть у теплій воді. Додати родзинки до сиру. Начинка готова, можна її загортати у млинці.

Сирна начинка зробить ваші млинці ніжними та м'якими на смак. Фото: RitaE/pixabay.com

Сирна начинка зробить ваші млинці ніжними та м'якими на смак. Фото: RitaE/pixabay.com

Начинки для млинців із фруктами

З яблуком, бананом та грушею

Інгредієнти:

  • банани – 2 шт;
    груші – 3 шт;
    яблука – 3 шт.;
    масло вершкове - 30 г;
    кориця – 0,5 ч.л.

Груші потрібно помити і очистити від шкірки. Нарізати маленькими кубиками. Тепер те саме проробляємо з бананами та яблуками. Усі компоненти змішуємо у ємності. Для аромату можна додати трохи кориці. Цукор – на ваш смак.

Тепер на розігріту сковороду кладемо трохи вершкового масла та викладаємо фрукти. Тушкуємо на повільному вогні. Не забуваємо, що це не варення, фрукти потрібно лише трохи припустити. Як охолоне начинка - можна її загортати в млинці.

Начинка для млинців Сюзетт

Інгредієнти:

  • апельсини – 2 шт.;
    цедра лимона -1 ст.
    вершкове масло - 75 г;
    коньяк – 2 ст.л.;
    апельсиновий лікер – 3 ст.л.;
    цукор – 1 ст.л.

Спосіб приготування: Зняти цедру з 1 апельсина та лимона. Розігріти у сковороді вершкове масло з цукром. Готувати, доки цукор не почне карамелізуватися. Вичавити з апельсинів сік, вилити його на сковороду із цукром. Додати апельсинову та лимонну цедру. Готувати 5 хвилин, постійно помішуючи. Зняти з вогню. Додати лікер. Помістити один млинець у соус і дати насичитися. Скласти млинець вчетверо, відсунути убік, зберігати гарячим. Повторити з рештою млинців. Перекласти млинці на велике блюдо, швидко облити коньяком і підпалити. Подавати негайно.

З бананом та яблуком

Інгредієнти:

  • яблука – 2 шт.;
    банан – 2 шт.;
    масло вершкове - 0,5 ст.л.;
    олія пісна - 0.5 ст.л.;
    цукор-пісок – за смаком;
    лимонний сік – 1 ч.л.

Почистіть від шкірки яблука і банани та наріжте їх на невеликі шматочки. Розігрійте у сковорідці вершкове та пісне масло у рівних частинах і тушкуйте у ньому нарізані яблука під кришкою протягом 7-8 хвилин. Потім покладіть нарізані банани до яблук і потримайте їх на вогні 1-2 хвилини. Отриману яблучно-бананову начинку загорніть у млинці та подайте їх до столу.

Для солодких начинок ви можете використовувати будь-які фрукти на власний смак. Фото: RitaE/pixabay.com

Для солодких начинок ви можете використовувати будь-які фрукти на власний смак. Фото: RitaE/pixabay.com

Начинки для млинців з ягодами

З ягодами та білим шоколадом

Інгредієнти:

  • заморожені ягоди (будь-які) - 1 ст.;
    вода – 0,5 ст.;
    крохмаль – 2 ст.л.;
    цукор – за смаком;
    білий шоколад – 30 г;
    цукрова пудра – за смаком.

Спосіб приготування: Висипаємо в каструльку з товстим дном заморожені ягоди без кісточок, додаємо пару ложок цукру, вливаємо пів склянки води і нагріваємо на невеликому вогні до тих пір, поки «компот», що вийшов, закипить. Половину рідини зливаємо в кухоль, а в каструлю вливаємо розчинену в парі столових ложок води 1 ст. л. крохмалю. Проварюємо до загусання, перекладаємо загуслу ягідну начинку в миску, а в іншому ягідному соку розчиняємо другу ложку крохмалю, виливаємо в каструльку і, помішуючи, на вогні доводимо до загусання. Знімаємо з плити і відставляємо для остигання.

Білий шоколад розтоплюємо на водяній бані. Викладаємо на млинець трохи ягід, поливаємо розтопленим шоколадом і посипаємо за смаком цукровою пудрою.

З полуницею та лохиною

Інгредієнти:

  • полуниця – 200 г;
    лохина - 200 г;
    цукор – 2 ст.л.

ягоди промити і обсушити, розрізати на тонкі пластини і змішати з цукром (можна використовувати мед). На кожен млинець викласти трохи начинки та згорнути трубочкою. Готові млинці розкласти на тарілці, посипати цукровою пудрою.

З малиною

Інгредієнти:

  • малина – 300 г;
    цукор – 0,5 ст.;
    вершкове масло - 50 г.

У ягоди додаємо цукор і перемішуємо. Вершкове масло розтопити і додати в ягоди. Кладемо начинку в кожен млинець і загортаємо.

Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Фото: tookapic/pixabay.com

Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Фото: tookapic/pixabay.com

Новини по темі: рецепти Масляна їжа Млинці