Завантажити ще

Прем'єри тижня: Полякова повторила образ з кліпу Мерк'юрі, а Мандзюк записала дует з Гігою

Прем'єри тижня: Полякова повторила образ з кліпу Мерк'юрі, а Мандзюк записала дует з Гігою
Фото: пресс-служба Оли Поляковой

Alena Omargalieva, Chekson - "Скільки ще"

Chekson перевипустив сингл "Скільки ще", виконавши його в дуеті з Alena Omargalieva. За словами співака, це історія особистої втрати загиблого на фронті друга Іллі Грабара, який був його саундпродюсером до 24 лютого 2022 року. А в Alena Omargalieva ця пісня асоціювалася із розлукою. Оригінальну версію треку співачка почула ще на початку повномасштабного вторгнення РФ у відео з фото із сімейного архіву, яке змонтував її чоловік Тамерлан.

- Коли я побачила це відео, моє серце переповнилося теплими мирними спогадами та водночас болісною правдою про війну. Я хвилювалася за чоловіка, адже дуже часто з ним не було зв'язку. Я переглядала цей TikTok щоразу, і пісня "Скільки ще" запала мені глибоко в душу. Мені захотілося додати до неї жіночий погляд, жіночу енергію, і я написала Chekson і запропонувала заспівати його хіт разом, - поділилася Alena Omargalieva.

Adam - "Серед зими"

Виконавець хіта "Повільно" Adam представив трек "Серед зими". Це пісня про почуття любові та емоції, які виникають поряд з особливою та коханою людиною. Відео на трек було знято та змонтовано за добу.

- "Серед зими", ми написали її в ім'я Любові в цей час і дуже хочемо, щоб вас вона надихнула і дала віру у Весну, - зазначив музикант.

 

АНТИТІЛА - "Ти саме та"

Гурт "АНТИТІЛА" представив кліп на трек "Ти саме та". Ця пісня - присвята не лише коханим, а й спільної для всіх Батьківщині – планеті Земля. У ролику показаний метафоричний образний відеоряд, як маленька людина в безмежності холодного простору та Всесвіту здатна своєю любов'ю запалювати вогонь та давати тепло мільярдам інших.

Оля Полякова - "Щоб не плакати, я сміюсь"

Оля Полякова запрем'єрила кліп на трек "Щоб не плакати, я сміюсь", у якому постала одразу у шести несподіваних образах: від уразливої ​​та беззахисної артистки до чемпіонки рингу, яка щодня тренується рятувати себе. Одним із несподіваних перевтілень співачки став образ Фредді Мерк'юрі з кліпів на легендарні пісні "I want to break free" та "Show must go on" 1984 року. Режисер кліпу Соня Плакідюк зізналася, що у відео хотіла розповісти історію жінки в артистичній професії, яка навіть у моменти відчаю залишається вірною принципу – "show must go on".

Vivienne Mort - "Не ходи ти тут, не ходи" (на вірші Максима Кривцова)

Гурт Vivienne Mort презентував пісню на вірші поета Максима Кривцова, який загинув на війні на початку січня. За словами фронтвумен колективу Даніели Заюшкіної, ідея створити трек виникла після того, як їй надіслали повну збірку віршів Кривцова.

– Ми були знайомі. Я жила у формі татуювання на руці. Подруги Максима надіслали мені повну збірку його віршів. Перший вірш я прочитала, другий заспівала - вийшла пісня. На вічну пам'ять українському воїнові-поетові, – зазначила Даніела.

Лєра Мандзюк & Степан Гіга - "Цей сон" (OST «Уроки толерантності»)

Стендап-комік Лера Мандзюк у співавторстві з музикантом та саундпродюсером Романом Череновим записали саундтрек до української комедії "Уроки толерантності". Як приспів у фірмовому аранжуванні команда використала частину популярного треку Степана Гіги "Цей сон", а у відео представлені уривки, які не увійшли до фінального монтажу фільму.

- Коли продюсер фільму написав мені, що має до мене екстремальну, у хорошому сенсі, пропозицію, я спочатку хотіла відмовити, але були два важливі чинники, чому я погодилася. Фільм мені сподобався настільки, що я одразу захотіла бути якимось чином до нього причетна: він смішний, і після нього є якась така певна легкість, він реально вчить бути толерантними і вказує саме на дуже тупі неправильні стереотипи, з якими живе дуже багато людей у ​​нашій країні. Другий важливий чинник - це те, що до саундтреку також приєднався Степан Гіга, фанаткою, якого я є, дуже поважаю його. Я дуже вдячна, що ця пропозиція надійшла саме мені. Люблю робити щось нове, – коментує колаборацію Лера Мандзюк.

Сергій Лазановський - "Вкрала ти"

Співак Lazanovskyi | RIDNYI (Сергій Лазановський) презентував танцювальну пісню "Вкрала ти". За словами артиста, ідея випустити трек прийшла спонтанно. "Вкрала ти" чекала свого часу та отримала життя саме завдяки фідбеку слухачів у соцмережах.

- "Вкрала ти" - моя довоєнна творчість, яку ми з командою відклали та думали, що вже назавжди. Адже перша її версія лягла в основу іншого хіта – "З С У". Відповідно, повернувшись до неї, ми повністю видозмінили пісню, щоб уникнути повторення. І наприкінці січня я прокинувся з відчуттям того, що обов'язково маю показати уривок треку своїм підписникам у соцмережах. Фідбек не забарився - "Вкрала ти" дуже зайшла аудиторії. Зараз на першому відео до пісні – понад 1,9 млн переглядів. А загалом  вже майже 3 млн переглядів до старту, - зазначив Лазановський.

KEKELIA - "ВНОЧІ"

Учасниця шоу "Єдиний квартал" та співачка KEKELIA випустила сингл "ВНОЧІ". Це пісня про кожну українську жінку та чоловіка, які люблять один одного на відстані. Ролик на трек є своєрідною розповіддю про жінку, яка чекає на свого чоловіка, позитивних подій, зустрічі з коханим.

- Хук "ВНОЧІ" та мелодія приспіву з'явилися задовго до появи повного треку. Десь три роки ця замальовка пролежала, так би мовити, у столі. У цій фразі вже відчувалася самотність, але до кінця не було зрозуміло, про що саме ця пісня... З початком повномасштабного вторгнення стало зрозумілим, що цей трек чекав, на жаль, свого часу, - розповіла KEKELIA.

Потап - "Дочекайсь"

Реп-виконавець та продюсер Потап представив трек "Дочекайсь". Пісня присвячена українкам, які чекають на повернення своїх чоловіків та синів, братів та батьків додому з війни. За допомогою цього треку артист хотів передати ті емоції очікування та віри у краще майбутнє, які зараз на душі у багатьох українців.

– Ця пісня про те, що навіть відчуваючи почуття розлуки, невизначеності та очікування, в українців завжди на першому місці будуть волелюбність та віра у краще майбутнє, – зізнався музикант.

Геля Зозуля - "Весела пісня"

Геля Зозуля до Дня закоханих випустила гумористичний трек "Весела пісня". Це сатирична казка про те, як дівчина взяла ситуацію до своїх рук. У відео на трек головну роль виконав блогер Тарас Нестеренко.

Wellboy та Pargeniuk - "Забий"

Виконавці Parfeniuk та Wellboy об'єдналися у несподіваному дуеті, записавши трек "Забий". Ця пісня - історія про нерозділене кохання головних героїв Антона, Іллі до дівчини-танцівниці.

- Це перший мій досвід спільної роботи, та круто, що розпочав цей шлях саме з артистом Wellboy. Настільки гармонійною вийшла і робота, і підготовка до всіх процесів. Тоха – це однозначно мій соулмейт, і ми зрозуміли один одного на якомусь ментальному рівні. Вибираю своїх людей на рівні свого гасла та артиста Wellboy, я однозначно "Обійняв" - поділився Parfeniuk.

MAX BARSKIH - "SLAY"

MAX BARSKIH випустив сексуально агресивний трек "SLAY", у якому відходить від звучання романтичних пісень нульових. "SLAY" - це маніфест свободи та прийняття себе без огляду на громадську думку, який звучить практично у кожному його рядку. У відео на пісню увійшли кадри сольного концерту співака, який відбувся у столичному Палаці спорту 1 грудня минулого року.

Саша Чемеров - "Сльози"

Музикант Сашко Чемеров презентував ліричну пісню "Сльози", демо-версію якої написав ще 2009 року. Тоді трек було додано до альбому одного з російських виконавців, якого він на той час продюсував. Цього року, риючись у старих демках, він вирішив, що треба повертати своє собі. "Сльози" - це про силу любові, про те, як важливо відпускати все, що завдає тобі біль, і йти вперед і залишатися собою за будь-яких обставин.

- Сльози – це не проблема, головне – знайти сили втішитися. Це коли людина падає, але підводиться і йде далі. Зливає емоції, очищається, піднімається і рухається вперед... Не треба намагатися втекти від себе та приховати почуття, бо вони рано чи пізно вийдуть назовні. Тому, щоб впоратися з болем, треба його прожити, - коментує Чемеров.

Katarina - "1аз, 2ва, 3ри"

Співачка Katarina представила дебютний трек "1аз, 2ва, 3ри", головним меседжем якого є самоповага та любов до себе.

- Ця пісня відображає мої особисті переживання, адже кожен із нас хоча б раз переживав емоції розлучення. Але, незважаючи на біль, ми йдемо далі. Важливо пам'ятати, що навіть у складних життєвих обставинах ми маємо себе. Сподіваюся, цей трек стане нагадуванням, як важливо відчувати та цінувати власну унікальність та силу, - зізналася співачка.

Микита Кисельов - "В полоні"

Співак та композитор Микита Кисельов презентував трек "В полоні". Ця пісня про віру у вічне кохання, яке не знає меж і перешкод, витримує випробування часом та відстанню.

- Втратити справжнє кохання неможливо. Всі ми будемо разом із близькими, потрібні час, віра та пам'ять. Пам'ять про світло почуття, яке дає сили рухатися далі, - розповів Микита.

MOLFAR - "Чекаєш"

Співак MOLFAR, який із перших днів повномасштабного вторгнення захищає нашу країну на передовій, випустив пісню "Чекаєш". Це перший реліз артиста за останні два роки. "Чекаєш" - була написана музикантом ще у перші місяці повномасштабної війни прямо на фронті та присвячена його коханій дівчині.

- "Чекаєш" - це пісня про кохання, яке крізь відстань відчуваєш. І навіть гуркіт гусеничних кілометрів на понтонному мосту не зупинить те кохання, яке долає простір! Ми дякуємо всім, хто вдома на нас чекає, бо завжди у себе поруч серце їх тут відчуває! Це пісня про кохання, яке алегорично каже вам - чекайте, вірте, все у вас буде фантастично!

Yulia Ray - "Говори"

Yulia Ray до Дня святого Валентина презентувала трек "Говори", присвятивши його тим, хто не може знайти мотивацію йти далі та зрозуміти, що йому робити в житті. Ця композиція про те, яким буде життя людини, яка звільниться від думок тих, хто її оточує, і чітко слухає себе, свої почуття та буде собою.

- В один із вечорів я зрозуміла, що нікому слухати мене, нікому переживати мої певні проблеми. Тому й слова з пісні "Говори зі мною" були одразу в голові. "Що там за горою" - це і є те, що ми навмисно ховаємо глибоко в собі. Ми доволі часто буваємо самотніми, дедалі частіше в наш складний час відчуваємо самотність і тривожність, нам потрібна підтримка, тож, починаючи слухати себе, ми знайдемо ту людину, яка може вислухати, підтримати, і тоді нам не доведеться кричати про те, щоб нас послухали, - розповідає Yulia Ray.

REYA - "Paranoia"

Співачка REYA (Анастасія Рей) в новому треку "Paranoia" заспівала про болісне розставання з прийняттям реальності. У пісні героїня усіма силами намагається забути свого колишнього, просить і благає його залишити її в спокої.

- Напевно, у більшості з нас були такі стосунки, про які нам було важко забути, коли між вами все закінчилося. Цією піснею я хочу, щоб люди зрозуміли, що їм потрібно покінчити з параноїдальними стосунками, щоб рухатися далі і робити себе щасливішими, - зазначила REYA.

Alina Pash - EP "Esbat"

Alina Pash випустила мініальбом "Esbat", у якому рефлексує на події, які вона прожила за останні кілька років. У треках можна почути українську та англійську мови, а також закарпатський діалект. Усі пісні об'єднані між собою бажанням рухатися далі та досліджувати незвідане. У кожній із них є віра та прийняття себе різною.

- Тривалий час, ще до участі в Національному відборі на Євробачення в 2022 році, я намагалась впоратись з глибокою депресією. Після скандалу навколо Alina Pash мій стан погіршився. Я почувалась, ніби з мене зняли одяг і закидують камінням. А за тиждень, 24 лютого, сталось ще й те, що змусило сивіти моє волосся швидше. Стан жертви, в який я провалилась і перебувала доволі довго, не давав мені бути собою. Світ відчувався ворожим, а я в ньому – вигнаною відьмою на краю безвісти. Проте робота над собою дозволила мені переглянути своє життя. Я хочу бути однією з тих жінок, які змогли піднятись і йти далі, приймаючи себе різною. Бо нам ще стільки всього любити і створити в цьому Всесвіті! - зазначила співачка.

NAPEREXRESTI - "Аптечка"

Гурт NAPEREXRESTI записав сингл "Аптечка", у якому порушує завжди актуальну тему кохання. Музиканти метафорично ставлять знак рівності між поняттями "любов" та "аптечка".

- Треком "Аптечка" ми алегорично порівнюємо «кохання» з «аптечкою». Кожну нашу роботу асоціюємо з «горокраксами» — віддаємо частину своєї душі, в хорошому сенсі. «Аптечці» віддана частинка душі, яка в пошуку кохання та любові. Цих почуттів, на жаль, не вистачає багатьом або їх зовсім немає в житті людей. Тому слова «уколи мені любов» - це прохання до долі, щоб вона «вколола» це кохання - у ньому і є сенс життя, - розповіли музиканти.

NAGIRNYAK - "Лещата"

Ексучасник "Фабрики зірок" Вася Нагірняк, який вже багато років живе за кордоном, випустив кліп на трек "Лещата". Пісню було написано під час грози, у момент романтичного натхнення. За словами співака, вона відображає глибокі емоції та роздуми про кохання.

- Мене надихнула історія дівчини, що заплуталась у власних почуттях, кохаючи одруженого чоловіка, і водночас стаючи у лещата своєї власної свободи. Ця пісня - про помилки та неможливість контролювати кохання, а також про силу пробачення та розуміння. Це також і історія про хлопця, який кохає, але залишається непоміченим, продемонструвавши силу та людяність у болючих обставинах, - наголосив Вася Нагірняк.

СКАЙ - "Кохана"

Гурт "СКАЙ" презентував ліричний трек "Кохана", який фронтмен колективу Олег Собчук записав для всіх закоханих чоловіків. На створення треку артиста надихнув чоловік, який хотів привітати дружину з ювілеєм. Він показав співаку вірш власного авторства та попросив зробити з нього пісню.

- Я щиро вірю і знаю, що це потужне почуття здатне зробити людство кращим і врятувати цей світ. Головне - вірити, бажати і робити відповідні дії. Кохайте і будьте коханими! - підсумував Олег Собчук.


TEREN - "Твоїм ім'ям"

Співачка TEREN випустила сингл "Твоїм ім'ям", який написала під час емоційної кризи. Це трек про те, що іноді зв'язок між близькими людьми буває настільки сильним, що бачиш людину скрізь, у кожній ситуації та прояві.

- Я шукаю себе у творчості, цей трек — мій новий етап. Я, як артистка, хочу говорити про те, що турбує кожного. Думаю, що багато слухачів впізнають себе в цій пісні, почуття прив’язаності до людини, і ти не розумієш чи добре це? І що може вилікувати тебе в цей момент? - каже TEREN.

Новини по темі: Видеоклип Пісні прем'єра