articles Object ( [params] => Array ( [approved] => 1 [assign] => mainstream [category] => 2850 [include_extra] => 1 [langid] => 2 [limit] => 12 [memcache] => 1 [order] => adate DESC [where] => a_p.adate < UNIX_TIMESTAMP() AND a_p.adate >= 1701583450 ) [langid] => [store_to_cache] => [cache_key] => articles-588862785 [articles] => Array ( [680822] => article Object ( [absnum] => 680822 [numsup] => 0 [childs] => 0 [alias] => druzhina-devida-lincha-podala-na-rozluchennja-iz-rezhiserom-pislja-14-rokiv-shljubu [title] => Дружина Девіда Лінча подала на розлучення з режисером після 14 років шлюбу [title_short] => [meta_title] => Дружина Девіда Лінча подала на розлучення з режисером після 14 років шлюбу [meta_keywords] => новини шоу-бізнесу, Девід Лінч, Девід Лінч дружина, Девід Лінч розлучається, Девід Лінч дружина, Девід Лінч, особисте життя, Емілі Стоуфл [meta_description] => Дружина Девіда Лінча розлучається з режисером після 14 років шлюбу [seo_h1] => [seo_body] => [body] =>

Американський режисер та актор Девід Лінч розлучається з дружиною після 14 років шлюбу. Ініціатором розриву стосунків виступила обраниця кінодіяча, артистка Емілі Стоуфл. Про це повідомляє TMZ.

За даними джерела, пара розійшлася аж ніяк не полюбовно. У своїй заяві Емілі через суд вимагає встановити одноосібну опіку над їхньою 11-річною дочкою, при цьому вона не проти, щоб режисер бачився з дитиною. Стоуфл також хоче, щоб Лінч виплачував їй аліменти та покрив витрати на гонорари її адвокатів. Чи підписувала пара шлюбний контракт, поки невідомо, але протягом багатьох років Девід будував дуже успішну кар'єру. Лінч тричі номінувався на "Оскар" за найкращу режисуру, а також є володарем "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю та почесного "Золотого Лева" Венеціанського кінофестивалю.

Емілі – четверта дружина Девіда Лінча. Вона молодша за 77-річного кінодіяча на 32 роки. Лінч та Стоуфл почали зустрічатися після зйомок картини "Внутрішня імперія", де акторка виконала одну з ролей. Пара зіграла весілля у 2009 році, а 2012-мв у подружжя народилася донька. До шлюбу зі Стоуфл Лінч був одружений з Пеггі Ленц (1967-1974), Мері Фіск (1977-1987) та Мері Суїні (2006-2007). У кожному з цих шлюбів у артиста народилася дитина.

Девід Лінч є режисером картин: "Синій оксамит", "Людина-слон", "Загублене шосе", "Дикі серцем", "Внутрішня імперія", "Малхолланд Драйв" та популярного серіалу "Твін Пікс".

[category] => 2850 [categories] => [categories_seo] => [type] => 2097152 [position] => 342715 [adate] => 1701605693 [publication_date] => [adate_day] => 1701561600 [approved] => 1 [langid] => 2 [created] => 1701605693 [changed] => 1701605693 [userid] => 40766 [redirect] => [views] => 0 [shares] => [comments] => [header] =>

Екскохана режисера через суд вимагає встановити одноосібну опіку над їхньою 11-річною дочкою.

[with_photo] => 1 [with_gallery] => 0 [with_video] => [imagealt] => Jason LaVeris/FilmMagic [coordinates] => [extcode] => [user_changed] => 40766 [common_props] => [models_props] => [file] => [sources] => [references] => [authors] => [creator] => [files] => [gallery] => [images] => [props] => [tags] => [article_shares] => [article_childs] => [video] => [props_data] => [articles:protected] => articles Object *RECURSION* [childs_total] => 0 [alias32] => 977449175 [indexed] => [reindexed] => 0 [cropdata] => {"art":{"main":{"src":"\/img\/forall\/u\/407\/66\/GettyImages-685670748.jpg","crop":{"x":"0","y":"0","w":"3536","h":"1885.8666666666668"},"action":"update","format":"original"},"news_big":{"src":"\/img\/forall\/u\/407\/66\/GettyImages-685670748.jpg","crop":{"x":"0","y":"0","w":"3536","h":"1846.5777777777778"},"action":"update","format":"original"},"chronicle":{"src":"\/img\/forall\/u\/407\/66\/GettyImages-685670748.jpg","crop":{"x":"972","y":"0","w":"1661","h":"2492"},"action":"update","format":"original"},"tn2":{"src":"\/img\/forall\/u\/407\/66\/GettyImages-685670748.jpg","crop":{"x":"216","y":"0","w":"3318","h":"2492"},"action":"update","format":"original"},"news_cover":{"src":"\/img\/forall\/u\/407\/66\/GettyImages-685670748.jpg","crop":{"x":"0","y":"0","w":"3536","h":"2357"},"action":"update","format":"original"},"infographics":{"src":"\/sun\/v6\/images\/blank.gif","crop":{"x":"","y":"","w":"","h":""},"action":"new","format":"original"},"sx_mobile":{"src":"\/img\/forall\/u\/407\/66\/GettyImages-685670748.jpg","crop":{"x":"822","y":"0","w":"2037","h":"2492"},"action":"update","format":"original"}},"gal":{"main":{"src":"\/sun\/v6\/images\/blank.gif","crop":{"x":"","y":"","w":"","h":""},"action":"new","format":"original"},"tn":{"src":"\/sun\/v6\/images\/blank.gif","crop":{"x":"","y":"","w":"","h":""},"action":"new","format":"original"},"idx":""}} [other_author] => [priority_top] => [anchor_rubric] => [anchor_time] => [pos_in_the_feed] => 0 [other_data] => ) ) [categories] => [count_sql] => SELECT COUNT(DISTINCT a.absnum) cnt FROM articles a, articles_pages a_p /* /ua/culture/a648276-paski-vid-shefiv-iz-shokoladom-vid-ektora-khimenes-bravo-z-vishneju-vid-martinivskoji-iz-prjanoshchami-vid-jakutova */ WHERE a.approved = 1 and a.absnum = a_p.article AND a_p.absnum = 2850 and a.langid = 2 and a_p.adate < UNIX_TIMESTAMP() AND a_p.adate >= 1701583450 [dictsdata] => Array ( ) ) 1
Завантажити ще

Паски від шефів: із шоколадом від Ектора Хіменес-Браво, з вишнею – від Мартиновської, із прянощами – від Якутова

Паски від шефів: із шоколадом від Ектора Хіменес-Браво, з вишнею – від Мартиновської, із прянощами – від Якутова
Фото: Instagram.com/hectorjimenezbravo/

24 квітня православні християни відзначатимуть Великдень. І хоча це світле свято сьогодні затьмарене війною, шефи радять готувати великодні страви з любов'ю, де б хто не був, і ділитися з тими, хто зараз такої можливості не має.

Паска від Ольги Мартиновської з вишнею

Інгредієнти: борошно вищого гатунку – 500 г, морська сіль – 16 г, цукор – 150 г, живі дріжджі – 25 г (або 9 г сухих), вершкове масло – 200 г, яйця – 8 шт., олія – 120 мл, сушена вишня – 200 г, зірочки бодяну – 3 шт., коньяк – 50 мл, білий шоколад для глазурі – 300 г, какао-масло для глазурі – 50 г.

Приготування: спочатку замочіть вишню в коньяку та залиште на кілька годин.

До речі, якщо не знайшли сушену вишню, візьміть заморожену і зробіть домашні цукати. Для цього потрібно розморозити ягоди та проварити в сиропі 2 хвилини (сироп: 100 мл води + 50 г цукру). Злити зайвий сироп через сито і відправити в духовку на 2-3 години за температури 90-100 градусів. Піде вся зайва волога, а ягоди при цьому залишаться соковитими, але вже не потечуть і не дадуть зайвий сік у тісто. З вишнею вийде дуже смачно.

У чашу міксера помістіть борошно, дріжджі, 6 яєць і на невисокій швидкості вимішуйте гаком 5-6 хвилин.

Вершкове масло наріжте кубиками, воно має бути не дуже холодним, але й не теплим. Додаємо масло, не перериваючи процес вимішування, у три етапи. Коли тісто добре вимішалося і відлипає від бортів чаші, додаємо 2 яйця та олію. Вимішуємо ще 10 хвилин.

Важливий момент! Рослинну олію я ароматизую зірочками бодяну. Нагріваємо олію до 45-50 градусів разом із бодяном, охолоджуємо і залишаємо на кілька днів. Густа олія, особливо оливкова, дуже хороший абсорбент. Ви можете надати їй будь-якого смакового відтінку.

Накриваємо харчовою плівкою або вафельним вологим рушником і даємо тісту підійти 1 годину за кімнатної температури. Тісто любить також вологість. В ідеалі – 90% вологості.

Обминаємо тісто делікатно руками, тим самим випускаючи вуглекислий газ, що утворився внаслідок життєдіяльності дріжджів. Накриваємо знову харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 12–16 годин.

Форми змащуємо вершковим маслом, викладаємо кульки тіста, змащуємо верхівки яйцем і даємо підійти у тепленькому місці 2 години, вже нічим не накриваючи.

Випікаємо при температурі 150 градусів 20-30 хвилин паски вагою 300-400 грам.

Ольга Мартиновська радить, хто має можливість, зібратися разом із рідними та близькими за великоднім столом. Фото: Instagram.com/olga_martynovska/

Ольга Мартиновська радить, хто має можливість, зібратися разом із рідними та близькими за великоднім столом. Фото: Instagram.com/olga_martynovska/

Ектор Хіменес-Браво рекомендує з шоколадом

Щоб підняти настрій до свята, суддя «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво ділиться найлегшим рецептом м'якого та смачного панеттоне із шоколадом, який вони готували з Ольгою Мартиновською у довоєнні часи.

Тісто: 500 г борошна, 80 г цукру, 250 г врешкового масла шматочками, 2 яйця, 22 г свіжих дріжджів, ваніль, 120 мл теплої води.

Все помістити в чашу блендера з насадкою гак і вимішувати рівно 10 хвилин (або руками).
Потім додати 140 г молочного шоколаду шматочками, 100 г подрібненого  смаженого фундука чи інших горіхів. Вимішувати 2 хвилини. Накрити вологим рушником і дати постояти 1 годину 40 хвилин при кімнатній температурі.

Розподілити по формам. Дати підійти ще 1,5-2 години.

Посипати додатково шоколадом, горіхами та залити «корочкою».

«Корочка»: 40 г фундучного або мигдального борошна, 65 г цукру, 1 білок, 10 г кукурудзяного крохмалю. Перемішати все вінчиком.

Можна просто зробити меренгу або посипати цукровою пудрою.

Духовку розігріти до 200 градусів. Поставити панеттоне на 10 хвилин і знизити температуру до 180 градусів. Випікати ще 30 хвилин (великі) або 20 хвилин (маленькі).

Ектор Хіменес-Браво каже, що спекти паску за його рецептом дуже просто. Фото: Instagram.com/hectorjimenezbravo/

Ектор Хіменес-Браво каже, що спекти паску за його рецептом дуже просто. Фото: Instagram.com/hectorjimenezbravo/

Паска з прянощами від Алекса Якутова

– Простий рецепт великодньої випічки, з яким впорається кожна господиня, – вважає експерт реаліті Нового каналу «На ножах», шеф Алекс Якутов.

Інгредієнти для опари: молоко – 100 мл, борошно – 120 г, дріжджі пресовані – 20 г. Інгредієнти для тіста: цукор – 70 г, сіль – 5 г, яйця – 150 г (приблизно 3 шт., не дрібні), борошно - 350 г, пряна суміш – 2 г (можна будь-які спеції за смаком: кориця, гвоздика, аніс, кардамон, можна взяти суміш для глінтвейну), цукати апельсинів – 50 г, родзинки – 90 г (цукати та родзинки можна замінити тими сухофруктами, які у вас є), вершкове масло або маргарин – 50 г.

Приготування паски: спочатку готуємо опару. Для цього змішуємо молоко, борошно та дріжджі. Залишаємо на 2 години.

Замішуємо туге тісто. Використовуємо опару та інші інгредієнти, крім масла та цукатів з родзинками.

Коли тісто стане однорідним, додаємо масло. Замішуємо до еластичності.

Останніми додаємо цукати та сухофрукти.

Залишаємо тісто на годину. Потім робимо обминання і залишаємо ще на годину - підходити.

Розділяємо тісто на дві частини, кладемо у паперові форми. Даємо підійти. Пасочки виростуть удвічі.

Випікаємо при 180 градусах до готовності. Готовність перевіряємо шпажкою - коли тісто не прилипатиме до неї, можна діставати паски.

За можливості вкрийте паску глазур'ю і насолоджуйтесь святковою здобою. Смачного!

Алекс Якутов рекомендує спробувати паску з прянощами. Фото: Instagram.com/alex_yakutov/

Алекс Якутов рекомендує спробувати паску з прянощами. Фото: Instagram.com/alex_yakutov/

Паска за рецептом Володимира Ярославського

- Дуже смачний рецепт! На 8 штук, майже 500 г кожна. Шукав швидкий рецепт, але все одно виходить 8 годин на все з перервами, – каже шеф кулінарного реаліті «МастерШеф» на СТБ Володимир Ярославський.

Інгредієнти: 450 мл молока, 525 г яєць (майже 10 шт. плюс 3-4 на глазур), 550 г цукру (плюс 260 г на глазур), 4 г солі, 400 г вершкового масла, 1500 г борошна, 27 г сухих дріжджів, 400-500 г ізюму та сушеної журавлини, 2 г ваніліну.

Готуємо: спочатку у великому сотейнику розігріваємо молоко, щоб воно було теплим. Додаємо 50 г цукру та 200 г борошна і вимішуємо все до однорідної маси. Висипаємо в трохи теплу суміш сухі дріжджі, перемішуємо і даємо їм постояти в теплому місці 15-20 хвилин. Маса має суттєво піднятися. Так ви перевіряєте активність дріжджів. За потреби можна додати ще 30%.

Сушену журавлину з родзинками заливаємо окропом і даємо постояти 10-15 хвилин, потім зливаємо воду.

525 г яєць (10 середніх) розбити в миску, додати цукор, розмішати, додати опару, перемішати і додати ще 1300 г борошна. Не лякайтеся - тісто буде трохи рідкуватим. Борошно шукайте високобілкове (12-13 г білка на 100 г) - саме для хліба.

Тісто необхідно досить добре вимісити. Відставте тісто на 40 хвилин у тепле місце, щоб воно піднялося. Потім додайте нарізане кубиками вершкове масло кімнатної температури і вимішуйте тісто, доки масло не розійдеться.

Додаємо родзинки та журавлину і перемішуємо.

Для зручності я змащую стіл  і форми для пасок рослинною олією.

Розподіляємо тісто на 8 частин і розкладаємо його по формах. Потім ставимо у трохи теплу духовку підніматися (температура повинна бути не більше 35 градусів, щоб не «вбити» дріжджі). У мене пішло близько трьох годин.

Десь посередині я пензликом змочив поверхню паски водою, щоб вона не сохла.

Паски підійшли в 3,5-4 рази. Випікати при 165 градусах з конвекцією 40 хвилин (температура в середині паски була 99,9 градуса).

Даємо паскам охолонути.

Поки паски охолоджуються, готуємо глазур: збиваємо 130 г білка, додаємо потроху 260 г цукру (краще використовувати цукрову пудру) і кілька крапель лимону (можна використовувати оцет).

Я прикрашаю паски, занурюючи їх верхівкою в глазур, вирівнюю її ложкою і декорую цукровими кульками і сушеними ягодами.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)