Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
23 квiтня
Завантажити ще

Українська медалістка Токіо-2020 Людмила Лузан перед Олімпіадою хотіла кинути греблю

Українська медалістка Токіо-2020 Людмила Лузан перед Олімпіадою хотіла кинути греблю
Фото: Фото: Федерація веслування і каное України

Дворазовий призер Олімпіади-2020 у веслуванні Людмила Лузан зізналася, що в 2019 році хотіла піти зі спорту.

- Був такий період в 2019 році, коли я програла на чемпіонаті України. До цього я завжди була лідером, у мене ніхто не вигравав, я так звикла. Але був такий переломний момент, я зрозуміла, що щось роблю не так, потрібно було щось змінити. Я почала розбиратися в собі, змінила тренера. Мій перший тренер передав мене другому - Мацапурі Миколі Івановичу, і він сказав, що зробить з мене "ту саму чемпіонку".

На той момент я почала виховувати себе, питати себе, чого я хочу, що мене зупиняє, що мені треба змінити. Я так перезарядилася і з новими силами зрозуміла, що це мій вид спорту, моя мрія, і я досягну того, чого хочу. Скажімо так, я впала на дно і зуміла звідти піднятися, показала, що я можу. Багато в мене не вірили, але я це зробила. Думаю, що це тільки початок для мене, і попереду мене чекають великі перемоги, - розповіла Лузан в інтерв'ю Суспільному.

Людмила також розповіла, як прийшла в греблю.

- Я прийшла на своє перше тренування в Івано-Франківську. Мене побачив тренер, побачив мою фізичну підготовку. Я сіла в човен, зробила гребок, і він відразу сказав: "От у тебе все вийде!" Таким чином він прищепив любов до цього виду спорту.

Спочатку не все виходило. Я не розуміла, як можна їхати рівно в човні і стояти на воді. Це щось було фантастично. Я не розуміла, як можна управляти, коли стоїш на одному коліні і у тебе весло тільки з одного боку. Згодом я напрацювала ці навички, поїхала на свій перший чемпіонат України і стала там п'ятою.

Я тоді сильно засмутилася, подумала, що це не моє. А тренер сказав: "Поїхали на збори, все у тебе вийде". Його віра вселяла віру і у мене. І так я стала наступному році чемпіонкою України і зрозуміла, що хочу бути і олімпійської чемпіонкою, -  підсумувала Лузан.

Людмила Лузан - дворазовий призер ОІ-2020. Завоювала бронзову медаль в каное-одиночці і срібло в каное-двійці з Анастасією Четвериковою. В греблю прийшла в 14 років після того як заїхала собі зубами в коліно, роблячи зіскок з брусів, що стало останньою краплею - кинула спортивну гімнастику, якою займалася десять років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Є перша медаль у веслуванні на Олімпіаді! Людмила Лузан - третя в спринті