Завантажити ще

Зірка футболу Мессі став найкращим бомбардиром в історії "Інтер Маямі"

Зірка футболу Мессі став найкращим бомбардиром в історії
Фото: instagram.com/leomessi/

У регулярному чемпіонаті МЛС завершився останній, 34 тур. В одному з матчів "Інтер Маямі" розгромив "Нью-Інгленд Революшн" з рахунком 6:2, посівши перше місце у Східній конференції. При рахунку 2:2 на 57-й хвилині на поле вийшов Ліонель Мессі та протягом 11 хвилин оформив хет-трик, пише Tribuna.

Таким чином, 37-річний аргентинець завершив сезон із 33 голами у 36 матчах, ставши найкращим бомбардиром в історії "Інтера Маямі", заснованого в січні 2019 року. Примітно, що цей хет-трик став для Мессі другим за тиждень – 16 жовтня він забив три голи та зробив дві результативні передачі у матчі кваліфікації ЧС-2026 проти Болівії (6:0).

До цього рекорд із забитих голів за "Інтер Маямі" належав еквадорцю Леонардо Кампане, який забив 32 голи у 98 матчах. Крім того, команда Девіда Бекхема встановила рекорд МЛС, набравши 74 очки у регулярному сезоні.

Топ-5 бомбардирів "Інтера Маямі" за всю історію:

  • Ліонель Мессі (Аргентина) – 33 голи;
  • Леонардо Кампана (Еквадор) – 32 голи;
  • Гонсало Ігуаїн (Аргентина) – 29 голів;
  • Луїс Суарес (Уругвай) – 22 голи;
  • Роберт Тейлор (Фінляндія) – 17 голів.

Мессі розпочав свою кар'єру в "Барселоні" у 2003 році, у 2021 році перейшов до ПСЖ за 80 мільйонів євро, а з липня 2023 року виступає за "Інтер Маямі". Ліонель - восьмиразовий володар "Золотого м'яча" та автор безлічі рекордів. У його активі чотири Кубки Ліги чемпіонів, три Суперкубки УЄФА, три перемоги на клубних чемпіонатах світу, 10 чемпіонств в Іспанії та два у Франції. За оцінками Transfermarkt, його вартість становить 25 мільйонів євро.

  • 30 жовтня 2023 року Ліонель Мессі увосьме отримав нагороду "Золотий м'яч", як найкращий футболіст року.
  • 17 жовтня форвард "Інтер Майамі" та збірної Аргентини Ліонель Мессі отримав спеціальну нагороду як найтитулованіший футболіст в історії. Здобуток 37-річного аргентинця відзначила спортивну газету Marca.