Завантажити ще

Україна закликала призупинити членство Росії в World Curling через спортсменів з Криму

Україна закликала призупинити членство Росії в World Curling через спортсменів з Криму
Фото: facebook.com/WorldCurlingFederation

Україна закликала призупинити членство Росії у World Curling. Про це 3 жовтня повідомило Міністерство молоді та спорту.

- Всеукраїнська федерація кьорлінгу закликає Всесвітній кьорлінг (World Curling) призупинити членство Російської Федерації через дії проти територіальної цілісності України, — йдеться на сайті Мінмолодьспорту.

До World Curling надіслали відповідного листа від Всеукраїнської федерації кьорлінгу. Причиною названо включення до Федерації кьорлінгу Росії регіональних організацій з окупованої території, а саме з Криму, що є порушенням міжнародних спортивних норм, Статуту World Curling та Олімпійської хартії. 

- Всеукраїнська федерація закликає World Curling на найближчому засіданні призупинити членство Російської федерації кьорлінгу в організації, — зазначено в листі.

Міністр молоді та спорту Матвій Бідний відзначив, що Міжнародний олімпійський комітет призупинив членство Олімпійського комітету Росії саме через включення окупованих територій.

Фото: mms.gov.ua

Фото: mms.gov.ua

Фото: mms.gov.ua

Фото: mms.gov.ua

  • 10 січня Всесвітня федерація кьорлінгу продовжила відсторонення Росії та Білорусі до завершення сезону 2023/24 згідно з правилом C1(b): “Їхня присутність на заході зашкодить заходу або поставить під загрозу безпеку учасників або порядок проведення заходу”. World Curling залишив за собою право переглянути рішення, “якщо це буде потрібно”.
  • 17 квітня 2023 року Мінспорту назвало імена російських та білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні.