Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Мінспорту назвало імена російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну

Мінспорту назвало імена російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну
Фото: facebook.com/Plushenko

На сайті Міністерства молоді та спорту Україн з'явився розділ про російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну. Про це 17 квiтня повідомив Інтерфакс-Україна.

Це англомовний розділ під назвою Russian and Belarusian athletes who support the war in Ukraine ("Російські та білоруські спортсмени, які підтримують війну в Україні"). Розділ розбито на підрозділи за видами спорту. При натискання на імʼя спортсмена можна побачити його профайл, повідомлення ЗМІ про його участь у заходах, мітингах, а також прочитати висловлювання на підтримку вторгнення.

У листопаді 2022 року український спортивний сайт Tribuna.com повідомив, що веде базу російських спортсменів, які підтримали повномасштабний напад на Україну. Журналісти заявили, що на засіданні підкомітету Верховної Ради виданню було запропоновано вести відповідний реєстр. Він має стати підставою для безстрокового відсторонення від світового спорту.

12 квітня Міністерство спорту заборонило офіційним делегаціям українських національних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю брати участь у міжнародних змаганнях, у яких беруть участь спортсмени з РФ або Білорусі. 15 квітня за ініціативи Мінмолодьспорту до санкційного списку РНБО потрапили 87 спортсменів, тренерів та політиків, які мають відношення до сфери молодіжної політики. Обмежувальні заходи діятимуть 50 років.

Фото: mms.gov.ua/russian-and-belarusian-athletes-who-support-the-war-in-ukraine

Фото: mms.gov.ua/russian-and-belarusian-athletes-who-support-the-war-in-ukraine