Завантажити ще

Микола Синюк приніс Україні першу нагороду Паралімпіади-2024 у веслуванні на байдарках та каное

Микола Синюк приніс Україні першу нагороду Паралімпіади-2024 у веслуванні на байдарках та каное
Фото: ukraine-canoe.org

Україна здобула першу медальна Паралімпіаді-2024 у змаганнях з веслування на байдарках та каное. Її володарем став 36-річний Микола Синюк, який фінішував третім у класі KL2 серед байдарок-одинаків. Про це повідомляє "Суспільне.Спорт".

Змагання з веслування на байдарках та каное стали останніми на Паралімпійських іграх у Парижі. У перший день змагань було визначено фіналістів, а тим, хто не пройшов безпосередньо, треба було брати участь у півфіналах. Микола Синюк, срібний призер Паралімпіади в Токіо-2020, показав другий результат у своєму півфінальному заїзді, поступившись британцю Девіду Філліпсону. Цей результат дозволив йому вийти у фінал, який пройшов наступного дня.

У фіналі Синюк довго утримував четверту позицію. Однак на останніх метрах зумів вирвати бронзу, обігнавши австрійця Менді Свободу з перевагою лише 0.02 секунди.

36-річний весляр із Рівненської області, який виступає у класі KL2 на байдарці-одинаку, Микола Синюк, завоював дві медалі Паралімпійських ігор. Крім цього, він двічі ставав чемпіоном світу на даній дистанції у 2021 та 2022 роках. У його активі п'ять медалей чемпіонатів світу у байдарці-одинаку. Також Синюк є триразовим призером чемпіонатів Європи з веслування, а 2024 року він завоював титул чемпіона Європи.

  • 6 вересня Україні вдалося завоювати чергове "золото", яке приніс Єгор Дементьєв. Український велосипедист переміг у груповій шосейній гонитві (у класі С5).
  • 7 вересня український легкоатлет Ігор Цветов завоював свою другу особисту медаль на Паралімпіаді-2024 у Парижі, вигравши золото у бігу на 200 метрів у категорії Т35 з найкращим часом сезону.
Новини по темі: Паралімпіада