6 вересня
Завантажити ще

Українка Людмила Кіченок виграла US Open у парному розряді

Українка Людмила Кіченок виграла US Open у парному розряді
Фото: t.me/sportsuspilne

Українська тенісистка Людмила Кіченок у парі зі спортсменкою з Латвії Оленою Остапенко здобула перемогу на Відкритому чемпіонаті США. У фінальній сутичці вони переграли дует француженки Крістіани Младенович та китайської тенісистки Шуай Чжан.

Кіченок та Остапенко з перших хвилин заявили про намір забрати головні нагороди турніру - вони повели 3:0 і зосередилися на своїх подачах. Младенович із Чжан спробували переламати перебіг подій під завісу сета, але Кіченок із Остапенком закрили партію ще однією взятою чужою подачею. На початку другого сету суперники українки та латишки спробували перехопити ініціативу та навіть повели 2:0. Проте поступово Кіченок та Остапенко повернули собі ініціативу та змогли завершити матч впевненою перемогою.

Це друга в історії перемога України у парному Грендслемі. Вперше наша країна тріумфувала на Australian Open-2008 – турнір виграли Альона та Катерина Бондаренко.

  • 20 серпня Жіноча тенісна асоціація (WTA) опублікувала новий рейтинг найкращих тенісисток світу, до якого увійшла перша ракетка України Марта Костюк. Наша спортсменка посіла у списку 19-те місце.
  • 23 серпня українські тенісистки встановили два рекорди на US Open-2024. Вперше в історії одразу сім українських тенісисток було заявлено в основній сітці Відкритого чемпіонату США з тенісу. Також вперше на US Open до числа сіяних увійшли одразу три українки: Костюк отримала 19-й номер посіву, Світоліна – 27-й, Ястремська – 32-й.