Завантажити ще

Українські тенісистки встановили два рекорди на US Open-2024

Українські тенісистки встановили два рекорди на US Open-2024
Фото: btu.org.ua/

Вперше в історії одразу сім українських тенісисток візьмуть участь в основній сітці Відкритого чемпіонату США з тенісу (US Open). Про це повідомляється на сайті "Великий теніс України".

Цього року наші спортсменки перевершили попередні досягнення, коли у 2018 та 2020 роках на турнірі виступали по шість українок. За головний трофей турніру із призовим фондом у виняткові 75 мільйонів доларів боротимуться Марта Костюк, Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко, Катерина Байндл та Юлія Стародубцева.

Також вперше на US Open до числа сіяних увійшли одразу три українки: Костюк отримала 19-й номер посіву, Світоліна — 27-й, а Ястремська — 32-й. Найскладніший старт очікує на Стародубцеву, яка дебютує на турнірі матчем проти Вікторії Азаренко. Найкращий результат для українських тенісисток на US Open було досягнуто Світоліною у 2019 році, коли вона вийшла до півфіналу, а роком раніше Цуренко дійшла до чвертьфіналу.

  • 6 серпня українська тенісистка Марта Костюк успішно розпочала свій шлях на турнірі WTA 1000 у Торонто (Канада). У першому колі Костюк легко здолала німкеню Тетяну Марію.
  • 8 серпня Марта Костюк перемогла Еліну Світоліну на турнірі WTA 1000 у Торонто. У другому колі турніру в Канаді перша ракетка України Костюк перемогла колишню володарку цього титулу Світоліну – 6:2, 2:6, 6:2.
  • 20 серпня Жіноча тенісна асоціація (WTA) опублікувала новий рейтинг найкращих тенісисток світу, до двадцятки найсильніших повернулася перша ракетка України Марта Костюк. Наша спортсменка посіла у списку 19-те місце.