Завантажити ще

Роналду забив 900-й гол у кар'єрі, який став рекордом в історії футболу

Роналду забив 900-й гол у кар'єрі, який став рекордом в історії футболу
Фото: instagram.com/cristiano/

Збірна Португалії вдома обіграла Хорватію у 1-му турі Ліги націй - 2024/25. Під час матчу Кріштану Роналду забив історичний гол, побивши світовий рекорд, пише "Чемпіон".

Так, голами за збірну Португалії відзначилися Дієго Далот та Кріштіану Роналду, для якого цей м'яч став 900-м у кар'єрі. 39-річний нападник став першим футболістом в історії, який досяг цієї позначки. Більшість голів Роналду забив у складі мадридського "Реала" - 450. Також на його рахунку 145 голів за "Манчестер Юнайтед", 101 за "Ювентус", 68 за "Аль-Наср", 5 за "Спортінг" та 131 - за збірну Португалії.

Друге місце за кількістю голів в історії посідає аргентинець Ліонель Мессі (838), а третім іде бразилець Пеле (762). Крім того, вперше за 20 років Роналду та Мессі не потрапили до списку номінантів на "Золотий м'яч". Але це не завадило члену збірної Португалії досягти чергового рекорду у своїй кар'єри.

  • 19 червня Кріштіану Роналду став першим гравцем в історії, який зіграв на шести різних чемпіонатах Європи. 39-річний спортсмен також є світовим рекордсменом з кількості голів за збірну Португалії. З моменту дебюту 2003 року він забив за збірну 130 голів. Роналду не пропустив жодного чемпіонату починаючи з 2004 року.
  • 22 серпня Кріштіану Роналду зареєстрував канал на відеохостингу YouTube та встановив абсолютний рекорд платформи. За перші півтори години існування канал набрав мільйон підписників. За такий швидкий старт Роналду отримав золоту кнопку YouTube.