Завантажити ще

Кріштіану Роналду встановив світовий рекорд у футболі

Кріштіану Роналду встановив світовий рекорд у футболі
Фото: REUTERS

Португальський футболіст Кріштіану Роналду став першим гравцем в історії, що зіграв на шести різних чемпіонатах Європи. Про встановлення рекорду повідомила пресслужба УЄФА.

39-річний Кріштіану Роналду також є світовим рекордсменом за кількістю голів за збірну Португалії. З моменту дебюту в 2003 році він забив за збірну 130 голів.

Роналду не пропустив жодного чемпіонату починаючи з 2004 року. У 2018 році він став першим гравцем, який зіграв на п'яти чемпіонатах Європи. Перед матчем Португалія — Чехія на Євро-2024 рекорд Роналду повторив півзахисник збірної Хорватії Лука Модрич.

Матч проти Чехії, який відбувся 18 червня, став 26-м для Роналду в кар'єрі на чемпіонатах Європи. Поєдинок між командами закінчився перемогою португальців — 2:1.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений UEFA EURO 2024 (@euro2024)

  • 17 червня Україна програла Румунії з рахунком 0:3 на старті чемпіонату Європи-2024 з футболу. Один гол Україна пропустила у першому таймі та ще два -  у другому. Це друга найбільша поразка українців на рівні Євро.
  • 21 червня українська збірна зіграє наступний матч проти Словаччини. Напряму у плей-оф Євро вийдуть дві найкращі команди групи.
Новини по темі: Кріштіану Роналду