2 вересня
Завантажити ще

Плавець Денис Остапченко приніс Україні четверте "золото" Паралімпіади

Плавець Денис Остапченко приніс Україні четверте
Фото: REUTERS/Andrew Couldridge

Україна здобула четверте «золото» на Паралімпіаді-2024. Денис Остапченко став переможцем запливу на дистанції 50 метрів на спині (клас S3) з результатом 45.16 секунди. Про це повідомило "Суспільне Спорт". Другий український плавець Сергій Паламарчук виборов «бронзу».

Станом на вечір 2 вересня у збірної України 30 медалей Паралімпіади-2024. Також у понеділок Андрій Трусов здобув друге особисте «срібло» на Паралімпіаді-2024 у плаванні. Він став другим на дистанції 400 метрів вільним стилем у класі S7 (плавці з незначним або помірним порушенням рухів у руках, тулубі та ногах, з порушеннями зросту або відсутністю кінцівок) з результатом 4:40.17 хвилини. Раніше він завоював «срібло» на 200-метрівці комплексним стилем.

  • 1 вересня Україна завоювала першу в історії медаль Паралімпіади у бочі. Артем Колінько здолав у матчі хорвата Давора Комара і виборов "бронзу" чоловічого турніру у класі В4.
  • Також український плавець Михайло Сербін зі світовим рекордом виграв третє "золото" збірної на Паралімпіаді. Він став першим у плаванні на спині (100 метрів) у класі S11.
Новини по темі: Паралімпіада плавання