Завантажити ще

Український стрибун Дорощук завоював другу "бронзу" на етапі Діамантової ліги у Римі

Український стрибун Дорощук завоював другу
Фото: instagram.com/oleh_doroshchuk/

Український стрибун у висоту Олег Дорощук вдруге поспіль виступив на рівні Діамантової ліги, яка проходить в італійському Римі. Цей виступ став для нього знову медальним - цього разу він розділив "бронзу" з італійцем Джанмарко Тамбері. Про це пише "Суспільне.Спорт".

Як пише видання, Дорощук розпочав свій виступ з висоти 2.20 м, потім успішно подолав 2.24 м із першої спроби. Планку на висоті 2.27 м було взято з другого стрибка. Він став одним із чотирьох спортсменів, яким це вдалося: крім нього, висоту взяли Ву Санхек, Джанмарко Тамбері та Ромейн Бекфорд.

Однак наступну висоту о 2.30 м. Дорощук не зміг взяти в жодній із трьох спроб, завершивши змагання, розділивши третє місце з Джанмарко Тамбері, який показав аналогічний результат. Бекфорд та Санхек подолали 2.30 м на останніх спробах, при цьому кореєць Ву мав перевагу за кількістю використаних спроб. Висоту 2.33 м Ву вирішив не стрибати, а Бекфорд тричі її не підкорив, поступившись боротьбою за «золото».

Попри третє місце у Римі, Дорощук не зміг пройти у фінал Діамантової ліги, що пройде у Брюсселі. За дві бронзові медалі на етапах у Сілезії та Римі він набрав 12 очок, але цього виявилося замало для проходження у фінал. У фінал вийшли шість спортсменів: Хеміш Керр, Шелбі Маківен, Мутаз Баршим, Ву Санхек, Джанмарко Тамбері та Ромейн Бекфорд, якому допомогло "срібло" у Римі.

  • 29 серпня Україна виборола першу медаль на Паралімпіаді-2024. Нагороду приніс нашій країні плавець Антон Коль. Плівець вирвав срібло на 100-метрівці на спині на класі S1.
  • 31 серпня після другого дня паралімпійських ігор у Парижі Україна піднялася у загальному заліку на 13 місце. У скарбничці нашої збірної 8 медалей, з яких – 2 бронзові, 5 срібних та 1 золото.
Новини по темі: спорт