Завантажити ще

У Німецькій федерації атлетики відреагували на скандал навколо олімпійської чемпіонки, яка виступала в Криму

У Німецькій федерації атлетики відреагували на скандал навколо олімпійської чемпіонки, яка виступала в Криму

Німецька федерація атлетики (DTB) запевняє, що не знала про те, що олімпійська чемпіонка, яка раніше мала російське громадянство і представляла на Олімпіаді Німеччину, Дар'я Варфоломєєва виступала в окупованому Криму. Про це повідомляє Tribuna.com.

- DTB не було відомо про участь Дар'ї у згаданому змаганні. У той період DTB не організовувала жодних юніорських індивідуальних змагань через пандемію COVID. Тоді Дар'я відвідувала свою матір у своїй колишній країні протягом тривалого часу. Щоб не втратити практику змагання повністю, мати Дар'ї зареєструвала її на змагання і, очевидно, супроводжувала її туди. На місці проведення змагань не було жодного представника DTB. Як часто зазначалося публічно, DTB чітко стоїть на боці України з приводу російської агресивної війни, що триває. DTB засуджує цю агресивну війну й проводила активні кампанії на різних рівнях спортивної політики, щоб виключити російських і білоруських атлетів та офіційних осіб з міжнародних змагань, - зазначили у федерації.

У DTB при цьому констатували, що під час цього змагання Дар'ї було лише 14 років, і її не можна звинувачувати в цьому через її вік. Однак, за їхніми словами, участь спортсмена з німецьким громадянством у такому змаганні має розглядатися критично, особливо через агресивну війну, що розв'язала Росія з 2022 року. DTB обіцяє вивчити це питання.

Про виступ Варфоломєєвої на території окупованого півострова стало відомо з постів у соцмережах з кадрами зі змагань у кримському місті Алушта, опублікованих у червні та липні 2021 року. Фотографії прямо свідчили, що Варфоломєєва брала участь у змаганнях в окупованому Криму. Коли вибухнув скандал, спортсменка намагалася змінити геотег на постах, але врешті-решт видалила всі три. Втім, записи та протоколи зі змагань також збереглися. Майбутня олімпійська чемпіонка фігурує у стартових протоколах змагань за 2 червня 2021 року як представниця Барнаула (місто, де вона народилася), хоча тоді вже мала німецьке громадянство.

 

 

Новини по темі: скандал Олімпійські ігри