30 серпня
Завантажити ще

Українка Щетник оновила рекорд на Паралімпійських іграх у Парижі

Українка Щетник оновила рекорд на Паралімпійських іграх у Парижі
Фото: REUTERS

Українська спортсменка Ірина Щетник оновила рекорд зі стрільби з пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів на Паралімпійських іграх у Парижі. Про це пише "24 канал".

Так, у кваліфікації українка показала найкращий результат серед 17 учасниць. Щетник набрала 627,5 бала, встановивши новий паралімпійський рекорд. З цим результатом вона пройшла у фінал.

У фіналі Ірина була близькою до медалі, займаючи позиції між третім та п'ятим місцями. Після другої частини фінальної стрільби вона опустилася на четверте місце, пропустивши вперед двох індійських спортсменок та суперницю з Південної Кореї. Підсумковий результат Щетник становив 205,4 бала. Паралімпійською чемпіонкою в Парижі стала Авані Лекхара з Індії з результатом 249,7 бала.

  • 17 серпня Міжнародний паралімпійський комітет видав указ, який заборонив проведення будь-яких протестів на Паралімпіаді-2024. Поки що українці не зможуть висловлювати свою позицію щодо російських та білоруських спортсменів.
  • 28 серпня відбулася урочиста церемонія відкриття літніх Паралімпійських ігор-2024. Паралімпіада триватиме 12 днів, зібравши близько 4400 спортсменів з усього світу. Вони змагатимуться у 23 дисциплінах на 20 спортивних об'єктах Парижа та околиць. Україну на Паралімпіаді-2024 представляють 140 спортсменів.
  • 29 серпня на Паралімпіаді в Парижі українська плавчиня Ірина Пойда здобула срібну медаль на дистанції 200 метрів вільним стилем у класі S5. Загалом наші спортсмени принесли чотири медалі Україні.
Новини по темі: спорт рекорди Паралімпіада