Завантажити ще

У Парижі відбулася урочиста церемонія відкриття Паралімпійських ігор

У Парижі відбулася урочиста церемонія відкриття Паралімпійських ігор
Фото: Getty Images

У Парижі ввечері 28 серпня відбулася урочиста церемонія відкриття літніх Паралімпійських ігор-2024, які триватимуть до 8 вересня.  Збірні країн-учасниць пройшли Єлисейськими полями до площі Згоди.

Паралімпіада триватиме 12 днів, зібравши близько 4400 спортсменів з усього світу. Вони змагатимуться у 23 дисциплінах на 20 спортивних об'єктах Парижа та околиць.

Україну на Паралімпіаді-2024 представлятимуть 140 спортсменів. Вони змагатимуться в 17 із 22 видів спорту - це рекорд в історії українського спорту. Найбільша кількість українських паралімпійців буде представлена у плаванні (37), ще 28 параспортсменів виступлять у легкій атлетиці.

Право нести український прапор на церемонії відкриття отримали фехтувальник Олена Федота-Ісаєва та веслувальник Роман Полянський. Цього року українська паралімпійська збірна виступить у новій формі, що поєднує кольори військової форми наших захисників і карту України - символ нашої боротьби за територіальну цілісність.

Фото
Фото
29 Серпня07:06
  • 16 серпня президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич закликав президента Франції Еммануеля Макрона сприяти запровадженню зобов'язання для нейтральних російських спортсменів підписати антивоєнну декларацію перед допуском на літні Паралімпійські ігри 2024 року в Парижі. 
  • 14 серпня стало відомо, що вперше в історії Паралімпіади у змаганнях візьме участь трансгендерна спортсменка. Нею стала італійська бігунка Валентина Петрілло.
Новини по темі: Паралімпіада Париж