10 вересня
Завантажити ще

Тренера нацзбірної з баскетболу довічно дискваліфікували за втечу з України

Тренера нацзбірної з баскетболу довічно дискваліфікували за втечу з України
Фото: facebook.com/UkrBasket

Тренер української національної баскетбольної команди та клубу «Черкаські Мавпі» Артем Сліпенчук, а також гравець молодіжної збірної України та клубу «Запоріжжя» Артем Покоєнко дискваліфіковані зі спорту на довічний термін. Про це йдеться у заяві Федерації баскетболу України.

Як зазначено у повідомленні, Сліпенчук та Покоєнко не повернулися до України після навчально-тренувальних зборів цього літа у строки, встановлені відповідними наказами Федерації баскетболу України. Наміри повернутися на батьківщину обидва не підтвердили.

- У зв'язку з відсутністю підтвердження повернення в Україну та неприпустимістю таких дій з боку членів офіційних делегацій збірних команд України, Виконком ФБУ ухвалив рішення довічно дискваліфікувати Сліпенчука та Покоєнка. Рішення було ухвалено одноголосно, - зазначено у повідомленні.

Після засідання Виконком ФБУ направив клопотання до Міністерства молоді та спорту України з відповідним проханням. Внаслідок обох втікачів позбавили права займатися спортом.

34-річний Артем Сліпенчук раніше обіймав посаду головного тренера «Кривбасу» та молодіжної збірної України U-20, а також був членом тренерського штабу Айнарса Багатскіса у клубі «Київ-Баскет». Його останнім місцем роботи були "Черкаські Мавпії". 20-річний Артем Покоєнко минулого сезону виступав за «Запоріжжя» у Суперлізі FAVBET.

  • 16 серпня український біатлоніст Сергій Телень дискваліфікований на чотири роки через порушення антидопінгових правил. 26-річний спортсмен не зможе брати участь у змаганнях до квітня 2028 року.
  • 23 серпня українську легкоатлетку Наталю Легонькову тимчасово дискваліфікували через порушення антидопінгових правил. В аналізі допінг-проби 41-річної Легонькової було знайдено заборонений препарат еритропоетин.