Завантажити ще

Шанс на медаль! Магучіх та Геращенко пройшли у фінал Олімпіади-2024 зі стрибків у висоту

Шанс на медаль! Магучіх та Геращенко пройшли у фінал Олімпіади-2024 зі стрибків у висоту
Фото: REUTERS

Українські легкоатлетки Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко кваліфікувалися у фінал Олімпійських ігор зі стрибків у висоту. Про це пише "Суспільне.Спорт".

У сектор стрибків на кваліфікацію виходило 32 спортсменки, розділені на дві групи з 16 атлеток. Ярослава Магучіх стартувала в одній групі з чемпіонкою світу 2022 року Елеанор Паттерсон та нинішньою віцечемпіонкою Європи Ангеліною Топіч, а Ірина Геращенко потрапила до групи В зі срібною призеркою Токіо 2020 Нікола Оліслагерс.

Ірина Геращенко без помилок подолала перші два рубежі – 1,83 та 1,88 метра. Ярослава Магучих пропустила ці висоти та успішно стартувала з 1,92 м. На висоті 1,92 м першої помилки припустилася Геращенко. Чинна чемпіонка України успішно подолала висоту 1,95 м із другої спроби.

Перед стрибками на 1,95 метра на фінал претендували 14 спортсменок. Магучіх впевнено здолала цю висоту з першої спроби, гарантувавши собі місце у медальному раунді. Геращенко також знадобилася друга спроба, щоб подолати 1,95 м. Вона посіла друге місце у своїй групі, поступившись лише Оліслагерс.

Згідно з регламентом, у фінал проходили всі спортсменки, які виконали норматив 1,97 м, або принаймні 12 найкращих за підсумками кваліфікації. В результаті всього шість учасниць кваліфікації, включаючи двох українок, подолали планку 1,95 м та були готові до відбіркового нормативу. Організатори вирішили достроково завершити змагання, дозволивши взяти участь у фіналі 13 спортсменкам.

  • 7 липня Ярослава Магучих встановила новий світовий рекорд зі стрибків у висоту. 8 липня на етапі Діамантової ліги у Парижі 22-річна спортсменка з Дніпра взяла висоту 2,10 метра з першої спроби.
  • 2 серпня легкоатлетка збірної України Юлія Левченко не змогла пробитися у фінал змагань зі стрибків у висоту на Олімпійських іграх у Парижі.