5 жовтня
Завантажити ще

Тренерка Магучіх радила їй не встановлювати світовий рекорд через близькість Олімпіади

Тренерка Магучіх радила їй не встановлювати світовий рекорд через близькість Олімпіади
Фото: REUTERS/Manon Cruz

Тренерка Ярослави Магучіх радила їй не встановлювати світовий рекорд через близькість Олімпіади. Про це розповіла українська легкоатлетка після етапу Діамантової ліги у Парижі, повідомила у фейсбуці Асоціація спортивних журналістів України.

- Я почуваюся фантастично, бо це був неймовірний стрибок, і мені вдалося побити рекорд у першій спробі! Це навіть більш, ніж неймовірно, тому що перед цим я з другої спроби взяла 2.07 і це вже був мій  “personal best”. Моя тренерка сказала мені, що, мабуть, варто зупинитися, тому що Олімпіада наближається і це більш важливо. Але я відчувала, що можу зробити це і, відверто кажучи, я хотіла спробувати побити світовий рекорд - і я зробила це у першій спробі! - сказала 22-річна спортсменка.

Магучіх додала, що разом з тренерами вони зробили чимало роботи, в тому числі відновлення після невеликого ушкодження, яке у Ярослави було перед чемпіонатом Європи. 

- Тепер я здорова, я готова боротися і я побила мій власний Світовий рекорд тут, у Парижі, де люди дуже підтримували мене! - зазначила вона.

Ярослави Магучіх також розповіла, що з нетерпінням чекає Олімпійських ігор.

- Впевнена це буде круте змагання і атмосфера буде ще більш вражаюча, але водночас я знаю, що це буде важко і конкуренція буде на найвищому рівні. Найбільші змагання, такі як Олімпіада, вимагають  від атлета бути ментально дуже сильним. Та як каже моя тренерка, це - свято і ти однозначно маєш насолоджуватись ним! - сказала вона.

У коментарі, яке поширило Суспільне Спорт, Магучіх також подякувала ЗСУ за життя та можливість виступати.

Зі встановленням світового рекорду Магучіх привітав Володимир Зеленський. Президент написав у своєму телеграм-каналі, що спортсменка продемонструвала всьому світу справжню українську волю до перемоги. 

- Дякуємо тобі, Ярославо, за те, що так високо підняла український прапор і здобула цю перемогу для нашої країни та народу. Кожна така перемога є неймовірно важливою для нашої сили та єдності, - підкреслив він.