Завантажити ще

У ЗСУ оцінили турецького стрільця, який виборов олімпійську медаль “без екіпірування”

У ЗСУ оцінили турецького стрільця, який виборов олімпійську медаль “без екіпірування”
Фото: x.com/AdrianDittmann

У Збройних силах України прокоментували поведінку турецького стрільця, який виборов медаль Олімпіади у Парижі “без екіпірування”. У своєму фейсбуці речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій написав, що змагання пройшли ще 30 липня і Юсуф Дікеч “не так виграв срібну, як програв золоту медаль”.

- У фіналі перемогли серби Дамір Мікеч і Зорана Арунович (яких тут ніхто не привітав, ггг, і чомуcь не поривається наймати як ганфайтерів). Це були змагання не індивідуальні, а в міксті - парна стрільба з пневматичного пістолета з 10 метрів. У парі з Дікечем стріляла жінка Шевваль Тархан (яку чомусь не згадують мемоносці Дікеча). Тархан була в амуніції, але теж тримала руку в кишені. Далебі, при стрільбі з 10 метрів стоячи із пневматичного пістолета це звична практика! Окуляри в нього й так непрості. А от якби Дікеч вдягнув лінзи й навушники - може, й "золото" допоміг би жінці виграти, - заявив Лиховій.

Військовий речник також зазначив, що Юсуф Дікеч - “не лівий "батя" з поліцейської дільниці”, а професійний стрілець, який почав спортивну кар'єру ще 2001 року. Для нього це п'ята Олімпіада, і він є багаторазовим чемпіоном світу та Європи. 

- Звісно, мемів у нас можуть наклепати і на рівному місці з нуля, що з дотепників візьмеш. Але в даному випадку шкода, що маніпулятивна мемність з приводу Дікеча прийшла до нас із запізненням з російських соцмереж і при цьому затьмарила сьогоднішню медаль українського стрільця Сергія Куліша - теж срібну, але для нас значно важливішу. Хоча б тому, що черкащанин Куліш представляє Збройні сили України, а не якусь там турецьку жандармерію, - підсумував Лиховій.

Варто зазначити, що Юсуф Дікеч став світовою зіркою соціальних мереж та ЗМІ. Про нього, зокрема, написали міжнародні видання ВВС та АР, а у своїй соцмережі Х прокоментував Ілон Маск. Однак, дійсно, не зовсім доречно казати, що 51-річний Юсуф Дікеч виступав без екіпірування. Він був у вушних затичках, які не видно на фото, що стало вірусним. З рукою у кишені стріляє багато спортсменів у цьому виді. У стрільців є певна свобода у тому, як вони вдягаються для змагань. Багато спортсменів на олімпійському стрільбищі надягають козирки, щоб зменшити відблиски, або так звані шори на одне око, щоб краще сфокусуватися на прицілі.

  • 1 серпня стрілець Сергій Куліш завоював для України другу медаль Олімпіади у Парижі.
  • Італійка Анджела Каріні зупинила боксерський бій проти "біологічного чоловіка" на Олімпіаді у Парижі.