Завантажити ще

Італійка зупинила бій проти "біологічного чоловіка" на Олімпіаді в Парижі

Італійка зупинила бій проти
Фото: REUTERS/Isabel Infantes

Італійська боксерка відмовилася битися з представницею Алжиру, яка є трансгендерною людиною, на Олімпіаді в Парижі. 25-річна Анджела Каріні завершила поєдинок 1/8 фіналу через 46 секунд, повідомив “Чемпіон”. 

Італійка скинула шолом на підлогу та вигукнула: "Це несправедливо!" Після бою вона відмовилася від рукостискання з Імане Хеліф та почала плакати у центрі рингу. Рефері за офіційною процедурою підняв руку Хеліф догори, вказуючи на переможця двобою. Після поєдинку Каріні розповіла, що ніколи не відчувала таких сильних ударів.

- Я звикла страждати, але ніколи не отримувала таких ударів, це неможливо продовжувати. Я не можу сказати, що це незаконно. Я вийшла на ринг, щоб битися. Але після першої хвилини мені вже не хотілося. Я почала відчувати сильний біль у носі. Я не здавалася, але удар був занадто болючим, і я сказала, що з мене досить. Я йду з високо піднятою головою, — заявила італійська боксерка.

Анджелі Каріні проведуть медичне обстеження для оцінки серйозності травм обличчя включно із забоєм носа. Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні заявила, що спортсменок із чоловічими генетичними характеристиками не повинні допускати до жіночих змагань.

У 2023 році Імане Хеліф провалила гормональний тест та була дискваліфікована з чемпіонату світу через занадто високий рівень тестостерону. У суботу, 3 серпня, на алжирку очікує чвертьфінальний бій Олімпійських ігор-2024 у ваговій категорії до 66 кілограмів.