Завантажити ще

Перша ракетка України Марта Костюк виграла свій дебютний матч на Олімпіаді

Перша ракетка України Марта Костюк виграла свій дебютний матч на Олімпіаді
Фото: noc-ukr.org

Марта Костюк стала другою українською тенісисткою, яка пройшла до другого раунду Олімпіади. У стартовому матчі 22-річна спортсменка обіграла 23-річну новозеландку Лулу Сун - 0:2 (2:6, 3:6). Про це повідомило Суспільне Спорт.

- Я була трішки розгублена, бо перша Олімпіада. У Сун був класний виступ на Вімблдоні, вона на якійсь впевненості виходила на корт. Я відчувала, що матч все одно під моїм контролем. Хоча я програвала по рахунку, чекала, коли зможу зачепитися за момент, коли вона почне робити якісь невимушені помилки, що і сталося. І все. А потім я продовжила робити те, що і мала, так і перемогла, — розповіла Костюк після гри.

Для першої ракетки України Марти Костюк це був дебютний матч у кар'єрі на Олімпійських іграх. Наступною суперницею Костюк стане переможниця протистояння французької тенісистки Клари Борель та чеської спортсменки Катержини Сінякової.

Марта Костюк стала сьомою українською тенісисткою, яка зіграла на Олімпіаді в одиночному розряді і п'ятою, кому вдалося здобути перемогу, зазначив "Великий теніс України". Костюк на Олімпіаді в Парижі також виступить в парному розряді.

  • Напередодні Еліна Світоліна у своєму матчі першого кола розгромила першу ракетку Японії Моюку Учудзіму. До кінця змагального дня 28 липня у Парижі також запланований матч Даяни Ястремської в першому колі — проти бразилійки Лаури Пігоссі.
  • Інша українка в одиночному розряді Ангеліна Калініна знялася зі змагань через хворобу.