27 липня
Завантажити ще

Українські гімнасти пройшли у шість фіналів на Олімпіаді-2024

Українські гімнасти пройшли у шість фіналів на Олімпіаді-2024
Фото: facebook.com/olympicua/?

Відбіркові змагання на Олімпійські ігри в Парижі виявили гімнастів, які братимуть участь в особистих медальних турнірах з багатоборства та вправ на окремих снарядах. Українські спортсмени виступатимуть у шести фіналах. Про це повідомляє "Супільне Спорт".

У фінал особистого багатоборства пройшли 24 гімнасти, а у фінали з окремих снарядів вийшли по вісім найкращих спортсменів у кожній дисципліні. П'ять українських атлетів також кваліфікувалися на ці медальні старти, причому збірна України вже забезпечила собі місце в командному фіналі.

У командному відборі збірна України посіла четверте місце та боротиметься за медалі 29 липня із сімома іншими командами. У особисте багатоборство відібралися Олег Верняєв (84.631 бала на шести снарядах) та Ілля Ковтун (83.163 бали), посівши сьоме та 11 місце відповідно. Верняєв та Ковтун також братимуть участь у двох фіналах на окремих снарядах: обидва виступатимуть на паралельних брусах, Олег також змагатиметься у вправах на коні, а Ілля – у вільних вправах. У фінал опорного стрибка також пройшли два українці: Назар Чепурний став лідером у відборі, а Ігор Радивілов посів четверте місце.

Розклад фіналів, у яких візьмуть участь українські гімнасти:

Понеділок, 29 липня. 18:30. Командне багатоборство.

Середа, 31 липня. 18:30. Особисте багатоборство (Верняєв, Ковтун).

Субота, 3 серпня. 16:30. Вільні вправи (Ковтун).

Субота, 3 серпня. 18:16. Вправи на коні (Верняєв).

Неділя, 4 серпня. 17:24. Опорний стрибок (Чепурний, Радивилів).

Понеділок, 5 серпня. 12:45. Паралельні бруси (Верняєв, Ковтун).

  • 27 липня у Парижі відбулася урочиста церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор, на яких Україну представили 58 членів делегації.
  • 27 липня канадська співачка Селін Діон, яка бореться з невиліковним синдромом м'язової скутості, виступила на церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Це її перший виступ на публіці після перерви у кар'єрі у зв'язку з діагностованою невиліковною хворобою.