Завантажити ще

Сергія Бубку переобрали членом МОК на вісім років

Сергія Бубку переобрали членом МОК на вісім років
Фото: x.com/sergey_bubka

Сергія Бубку переобрали членом Міжнародного олімпійського комітету ще на вісім років. Про це повідомила пресслужба МОК за підсумками 142 сесії комітету, яка пройшла 24 липня в Парижі.

Вперше українського легкоатлета та експрезидента Національного олімпійського комітету України було обрано членом МОК у 2008 році, потім його було переобрано на цій посаді. Згідно з правилами МОК, членом Міжнародного олімпійського комітету може бути людина віком до 70 років. Бубці зараз 60 років, і, швидше за все, для нього це буде останній термін як члена МОК.

23 липня телеканал France 24 повідомив, що Сергій Бубка понесе олімпійський вогонь на церемонії відкриття Олімпіади у Парижі, яка відбудеться увечері 26 липня. Разом з українським стрибуном із жердиною факелоносцями стали американський репер Snoop Dogg, французька модель Летиція Каста та французький репер MC Solaar.

  • 17 серпня 2023 року Сергій Бубка вперше за 22 роки не переобрався на жодну посаду в Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій World Athletics.
  • 4 серпня 2023 року СБУ повідомила, що розслідує діяльність сімейної фірми Сергія Бубки, яка могла вести бізнес на окупованих територіях.
Новини по темі: Сергій Бубка МОК