Завантажити ще

Ще одна українська легкоатлетка поїде на Олімпіаду-2024, їй віддали місце чемпіонки Ямайки

Ще одна українська легкоатлетка поїде на Олімпіаду-2024, їй віддали місце чемпіонки Ямайки
Фото: instagram.com/iraklymets/

Легкоатлетка з Ямайки Найока Клуніс не змогла потрапити на Олімпійські ігри в Парижі через інцидент, який стався через ураган у країні. Так, Асоціація легкої атлетики Ямайки не змогла з технічних причин подати заявку на участь своєї спортсменки у змаганнях. Про це повідомляє Jamaica Observer.

В Асоціації легкої атлетики Ямайки заявили, що причиною помилки став буревій Беріл, який повалився на країну на початку липня. Цими днями система не мала електрики та інтернету, щоб додати прізвище спортсменки до списку учасниць ОІ-2024.

"Ми глибоко засмучені цією ситуацією і сподіваємося, що World Athletics та МОК знайдуть спосіб дозволити Клуніс брати участь в Олімпійських іграх", - йдеться у заяві.

Клуніс подала апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS), але її відхилили. У відомстві уточнили, що суд не має юрисдикції для розгляду цієї справи. Крім того, ситуація виникла після 10-денного вікна для суперечок, пов'язаних з Олімпійськими іграми.

Як зазначено в повідомленні, квота, яку мала використовувати ямайська спортсменка, була передана Ірині Климець. Для 29-річної уродженки Волині це буде третя поспіль Олімпіада. На попередніх двох, у Ріо-2016 та Токіо-2020, наша чемпіонка не змогла подолати кваліфікацію.

  • 19 липня Україна відправила першу групу спортсменів до Франції для участі у літніх Олімпійських іграх. Першими вирушили представники національної збірної команди України зі спортивної гімнастики – Олег Верняєв, Назар Чепурний, Радомир Стельмах та Ганна Лащевська.
  • 19 липня Національний олімпійський комітет України домовився з міжнародними федераціями про те, щоб українські спортсмени на Олімпіаді у Парижі не вітали нейтральних спортсменів із Росії та Білорусі.
Новини по темі: олімпіади 2024 року