Завантажити ще

Клуб Першої ліги знявся з турніру через проблеми з ТЦК

Клуб Першої ліги знявся з турніру через проблеми з ТЦК
Фото: goloskarpat.info

Закарпатський футбольний клуб "Хуст" ухвалив рішення не брати участь у чемпіонаті України сезону 2024/25. Про це пише Sport.ua.

Видання стверджує, що "Хуст" вирішив відмовитися від участі у Першій лізі через проблеми з ТЦК. Клуб уже розрахувався з гравцями, які тепер мають статус вільних агентів. В цей час більшість із них перебувають на переглядах в інших командах. Наступного тижня ПФЛ розгляне питання про виключення "Хуста" із чемпіонату. На засіданні буде вирішено, хто замінить закарпатський клуб у групі Першої ліги.

Проблеми "Хуста" почалися на початку травня, коли одного із гравців команди Миколи Сіраша призвали до армії прямо з вокзалу. Тоді закарпатська команда планувала об'єднатися з аматорським колективом "Подоляни" та переїхати до Тернополя, проте в останній момент домовленості зірвалися і переїзд не відбувся.

Раніше ще один клуб Першої ліги, "Мирівська Дружба", відмовився від участі у чемпіонаті через відсутність бронювання для своїх гравців. "Мирівська Дружба", яка стала чемпіоном Другої ліги, оголосила про своє зняття з турніру.

  • 25 червня у Міноборони розповіли, скільки людей придатні після оновлення даних. Так, серед тих людей, які оновили свої дані з 18 травня, коли набув чинності новий закон про мобілізацію, один мільйон і сто тисяч військовозобов'язаних придатні до заклику.
  • 8 травня у ЗСУ відреагували на заяву футбольного клубу «Хуст» про затримання гравця Миколи Сіраша співробітниками ТЦК. Заяву команди назвали "емоційною", а "спроби футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України" – дивною.