Завантажити ще

МОК допустив до участі в Олімпіаді 10 "нейтральних" спортсменів із РФ та Білорусі

МОК допустив до участі в Олімпіаді 10
Фото: REUTERS

Міжнародний олімпійський комітет оприлюднив результати другої та третьої перевірки від AINERP. В результаті до участі в Олімпійських іграх у Парижі буде допущено 10 російських та білоруських спортсменів, які виступатимуть під "нейтральним" статусом. Про це повідомляє сайт організації.

Згідно з опублікованим списком, у змагання візьмуть участь російські тенісисти Павло Котов та Ганна Калинська. Їхні земляки Карен Хачанов та Людмила Самсонова відмовилися від допуску до Олімпіади. У веслуванні виступлять двоє росіян – Олексій Коровашков та Захар Петров, а також громадяни Білорусі – Владислав Кравець та Юлія Трушкіна. Ще чотирьох спортсменів із РФ допустили до участі у змаганнях з дзюдо. Серед них – Махмадбек Махмадбеков, Валерій Ендовіцький, Еліс Старцева та Далі Лілуашвілі.

  • 17 червня Міжнародний олімпійський комітет опублікував перші результати перевірки "нейтральних атлетів" - спортсменів із російськими та білоруськими паспортами. Із 42 осіб, які отримали ліцензії, 17 не допущені до участі в Олімпійських іграх.
  • 2 травня Україна звернулася до Міжнародного олімпійського комітету через російський гімн на велогонці Vicenza Bionde-2024 в Італії. Гімн прозвучав, попри те, що переможець Віктор Бугаєнко виступав у нейтральному статусі. Українська сторона зажадала провести розслідування цього факту та вжити всіх необхідних заходів для недопущення таких інцидентів.
  • 18 березня віцепрезидент МОК президент Спортивного арбітражного суду Джон Коутс припустив, що на літні Олімпійські ігри-2024 до Парижа можуть приїхати близько 40 російських спортсменів.