29 червня
Завантажити ще

Грузія всю ніч святкувала перемогу над Португалією на дебютному Євро з футболу

Грузія всю ніч святкувала перемогу над Португалією на дебютному Євро з футболу
Фото: REUTERS/Irakli Gedenidze

Грузія на своєму дебютному чемпіонаті Європи з футболу обіграла лідера групи F Португалію. Жителі Тбілісі та Батумі всю ніч святкували на вулицях міст перемогу та вихід збірної у 1/8 турніру. Про це повідомляє видання NewsGeorgia.

Увечері 26 червня Грузія обіграла Португалію з рахунком 2:0. При цьому збірна Португалії посідає шосте місце у світовому футбольному рейтингу, а Грузія – 74-те.

– Ми увійшли в історію. Ніхто не вірив, що ми обіграємо Португалію, але ми показали всім, що грузинська команда може це зробити, - сказав нападник збірної Грузії Хвіча Кварацхелія, який забив перший м'яч у ворота Португалії вже на другій хвилині гри.

Кріштіану Роналду після поразки збірної Португалії віддав Хвічі Кварацхелія свою майку.

- Майка Роналду в мене, а ми вийшли у наступний етап. Сьогодні, напевно, найщасливіший день у житті... Ми показали, що ми нічим не гірші за інших. Єдність зробила нас сильними, - написав він у соцмережах.

Збірну після матчу особисто привітала президент Грузії Саломе Зурабішвілі. Вона зустрілася з футболістами біля роздягальні, потанцювала з ними та запропонувала зробити цей день ​​вихідним.

Наступний матч Грузія зіграє у неділю, 30 червня, зі збірною Іспанії у Кельні. Португалія в 1/8 зустрінеться зі Словенією. Португалія посіла перше місце у групі F, Туреччина – друге, а Грузія – третє.

Єдиний дебютант Євро, якому до Грузії вдалося перемогти Португалію, – Греція. Кріштіану Роналду вперше у кар'єрі не зміг забити на груповому етапі великого міжнародного турніру. Роналду забивав на всіх попередніх десяти групових етапах, на яких він грав, починаючи з Євро 2004 року.

Поразка від Грузії - перша для збірної Португалії в офіційних матчах з грудня 2022 року (Чемпіонат світу) та перша під керівництвом головного тренера Роберто Мартінеса.

  • 26 червня Україна зіграла внічию з командою Бельгії та вилетіла з Євро-2024.
  • 19 червня сервіс Megogo повідомив, що компенсує перервану трансляцію матчу Україна – Румунія "в індивідуальному порядку".