Завантажити ще

Захисник збірної України Сваток перейшов із "Дніпра-1" в закордонний клуб

Захисник збірної України Сваток перейшов із
Фото: Фото: dynamo.kiev.ua

Захисник збірної України 29-річний Олександр Сваток перейшов з "Дніпра-1" в американський "Остін". Футболіст підписав контракт на три з половиною роки з можливістю продовження ще на один. Про це повідомили на офіційній сторінці клубу в X.

Для Сватка "Остін" стане другим іноземним клубом у кар'єрі. У 2019 році захисник виступав за хорватський "Хайдук". За "Дніпро-1" українець виступав з 2020 року. Саме після виступів в цій команді футболіст отримав дебютний виклик у збірну України та потрапив до заявки на чемпіонат Європи-2024.

У сезоні 2023/24 Сваток провів 31 матч за "Дніпро-1" в усіх турнірах, забив один м'яч. Перед стартом чемпіонату Європи взяв участь у товариському поєдинку проти Німеччини.

Клуб "Остін" засновали у 2019 році. З 2021-го він є представником ліги МЛС — чемпіонату Сполучених Штатів. У сезоні 2023 року "Остін" не кваліфікувався у плей-оф МЛС, а у 2024-му йде на 8-му місці у Західній конференції.

  • 17 червня Україна програла Румунії з рахунком 0:3 на старті чемпіонату Європи-2024 з футболу. Один гол Україна пропустила у першому таймі та ще два -  у другому. Це друга найбільша поразка українців на рівні Євро.
  • 21 червня збірна України реабілітувалася після поразки й у другому матчі обіграла Словаччину з рахунком 2:1.
  • Наступний і останній матч у групі Україна зіграє 26 червня проти збірної Бельгії.