Завантажити ще

Яремчук став найкращим бомбардиром в історії України на Євро - обійшов навіть Шевченка

Яремчук став найкращим бомбардиром в історії України на Євро - обійшов навіть Шевченка
Фото: x.com/Squawka

Форвард збірної України Роман Яремчук став найкращим бомбардиром в історії виступів нашої національної команди на чемпіонатах Європи. Про це повідомляє Squawka.

28-річний нападник забив переможний гол у ворота збірної Словаччини (2:1) у другому турі групового етапу Євро-2024. Для Романа це третій гол на чемпіонатах Європи. Раніше він двічі відзначився на Євро-2020: у матчах із Нідерландами (2:3) та Північною Македонією (2:1). За кількістю голів на континентальних першостях Яремчук випередив Андрія Шевченка та Андрія Ярмоленка, які забили по два м'ячі. Тепер Роман – найкращий бомбардир збірної України на чемпіонатах Європи.

Також Яремчук вийшов на четверте місце у списку найкращих бомбардирів в історії збірної України у всіх матчах. Гол у ворота словаків став для нього 16-м за національну команду, що дозволило йому оминути нинішнього головного тренера "синьо-жовтих" Сергія Реброва.

Найкращі бомбардири в історії збірної України (топ-5):

Андрій Шевченко – 48 голів (111 матчів);

Андрій Ярмоленко – 46 (119);

Євген Коноплянка – 21 (87);

Роман Яремчук – 16(51);

Сергій Ребров - 15 (75).

  • 21 червня збірна України реабілітувалась після поразки на старті Євро-2024 та у другому матчі обіграла Словаччину з рахунком 2:1. Вирішальний гол у другому таймі забив Роман Яремчук.
  • 17 червня Україна програла Румунії з рахунком 0:3 на старті чемпіонату Європи-2024 з футболу. Один гол Україна пропустила у першому таймі та ще два – у другому. Це друга найбільша поразка українців на рівні Євро.
Новини по темі: Роман Яремчук Євро-2024