Завантажити ще

Українка Кривицька відмовилася потиснути руку росіянці на ЧЄ з фехтування

Українка Кривицька відмовилася потиснути руку росіянці на ЧЄ з фехтування
Фото: jetsetter.ua

У швейцарському Базелі пройшов чемпіонат Європи з фехтування, в якому українка Олена Кривицька зіграла проти росіянки з грузинським паспортом Майї Гучмазової. Здобувши перемогу, наша шаблістка залишила майданчик, не потиснувши руку суперниці. Про це повідомляє Base of Ukrainian sports.

- Чому це так? Бл**ь, чому вони так поводяться? Бл**ь, чому їм можна все, вони ох*їли, чи що? Є****шки", - розкричалася росіянка, яку українська спортсменка позбавила традиційного потиску рук.

Це не перший випадок, коли українські спортсмени відмовляються потиснути руку громадянам Росії, яка вдерлася до нашої країни та продовжує атакувати мирних людей. 27 липня 2023 року Ольга Харлан не потиснула руку суперниці з РФ після завершення поєдинку на чемпіонаті світу з фехтування. Наша шаблістка відійшла, виставила перед собою шаблю, щось сказала та пішла з доріжки.

Після ситуації з Харлан Міжнародна федерація фехтування змінила деякі правила. Зокрема, в організації дозволили замінити потиск рук на дистанційне вітання.

  • 17 червня Міжнародний олімпійський комітет опублікував перші результати перевірки "нейтральних атлетів" - спортсменів із російськими та білоруськими паспортами. З-поміж 42 осіб, які отримали ліцензії, 17 не допущені до участі в Олімпійських іграх.
  • 13 червня у НОК України закликали не пускати на Олімпіаду трьох росіянок та білоруску, які підтримують війну. Йдеться про Динару Кудаєву, Наталю Малишеву, Ольгу Хорошавцеву та громадянку Білорусі Ірину Курочкіну. Остання претендує на статус особистого нейтрального атлета (AIN).
Новини по темі: спорт фехтование