Завантажити ще

Українці вибороли 17 медалей на останньому етапі Гран-прі з параатлетики

Українці вибороли 17 медалей на останньому етапі Гран-прі з параатлетики

Збірна України взяла участь у завершальному етапі Гран-прі сезону-2024 з параатлетики. Турнір проходив у Парижі, який прийматиме Паралімпійські ігри з 28 серпня по 8 вересня цього року. Наші спортсмени додали до "скарбнички" України 17 медалей. Про це пише "Суспільне".

Це був другий етап сезону для "синьо-жовтих". Україну представляли 11 легкоатлетів, яким вдалося завоювати дев'ять золотих, чотири срібні та чотири бронзові медалі. Найуспішнішими медалістами української команди на цьому Гран-прі стали бігуни Оксана Ботурчук та Микола Райський, кожен із яких тричі підіймався на п'єдестал. Обидва завоювали по два золота та один срібло.

Оксана Ботурчук, десятиразова призерка Паралімпійських ігор, перемогла на дистанціях 200 і 400 метрів у класах T11/T12. У парі з гайдом Микитою Барабановим, спортсменка з Нікополя показала найкращий час сезону – 25,65 та 57,33 секунди відповідно. На стометрівці паралімпійська чемпіонка 2008 року посіла друге місце із результатом 12,71 с.

- На цих змаганнях я мала виконати норматив на 200 метрів, і хотілося покращити свої рейтингові результати. Першим днем ​​ми не дуже задоволені. У мене довга була перерва. Ми так готувалися... Думала, зараз ми – ух! А "ух" на дистанції 100 м не вийшло, – розповіла Ботурчук.

  • 2 травня Україна звернулася до Міжнародного олімпійського комітету через російський гімн на велогонці Vicenza Bionde - 2024 в Італії. Гімн прозвучав, незважаючи на те, що переможець Віктор Бугаєнко виступав у нейтральному статусі.
  • 16 червня у чеському Брно відбувся етап Гран-прі, у якому українська гімнастка Таїсія Онофрійчук посіла друге місце
Новини по темі: легка атлетика