Завантажити ще

На Олімпіаду поїдуть чотири українські тенісистки — Костюк, Світоліна, Ястремська та Калініна

На Олімпіаду поїдуть чотири українські тенісистки — Костюк, Світоліна, Ястремська та Калініна
Фото: instagram.com/martakostyuk

Уперше одразу чотири тенісистки представлять Україну на Олімпійських іграх. У Париж поїдуть Марта Костюк, Еліна Світоліна, Даяна Ястремська та Ангеліна Калініна. Про це 17 червня повідомив Національний олімпійський комітет України.

- Міжнародна федерація тенісу надіслала підтвердження до НОК України щодо кваліфікації чотирьох українських тенісисток для участі в одиночному турнірі на Олімпійських іграх-2024! - розповіли в НОК.

Наразі Національний олімпійський комітет України очікує підтвердження від Міжнародної федерації тенісу на запит щодо участі українських тенісисток у парному розряді. 

- Наша країна гарантовано матиме представництво у Парижі: один чи два тандеми — стане відомо незабаром, — додали в пресслужбі.

Марта Костюк наразі є першою ракеткою України та посідає 17-й номер рейтингу WTA. Еліна Світоліна - 21-й номер рейтингу WTA, Даяна Ястремська - 27-й номер рейтингу WTA та Ангеліна Калініна - 46-й номер рейтингу WTA).

Фото: facebook.com/olympicua

Фото: facebook.com/olympicua

  • 9 червня "Суспільне Спорт" повідомило, що Україна буде представлена ​​найсильнішим складом у жіночому тенісі на Олімпіаді-2024.
  • 17 червня Жіноча тенісна асоціація опублікувала оновлений рейтинг. Марта Костюк залишилася першою ракеткою України.