Завантажити ще

Як стежити за грою збірної України на Євро-2024, якщо у вас вимкнули світло: 5 порад

Як стежити за грою збірної України на Євро-2024, якщо у вас вимкнули світло: 5 порад
Фото: gloss.ua

Стабілізаційні відключення електрики, що стали частиною сьогоднішнього життя, можуть стати на заваді побачити і поєдинки збірної України на Євро-2024. Як залишатися в курсі того, що відбувається, якщо графіки відключень збіглися з футбольною трансляцією, а у вас немає вдома зарядної станції ? Коротко про пропонує 5 простих порад.

Порада №1: столики у кафе замовляйте заздалегідь

Якщо вдома немає світла, то треба піти туди, де воно є. А якщо обране місце буде ще й комфортним і з трансляцією футболу на великому екрані, то що ще потрібно справжньому вболівальнику? З зрозумілих причин цього року гігантських екранів у людних місцях не встановлюватимуть. Натомість кафе та пивні щосили пропонують свої послуги. Футбол буде скрізь! Генератори забезпечать наявність електрики, телевізори протерті та налаштовані. Тільки приходьте і дивіться.

До того ж організатори Євро як знали - і «підлаштувалися» під нашу комендантську годину. Проблем встигнути дістатися додому після гри не виникне. З Румунією та Словаччиною (21 червня) Україна грає о 16.00, а з Бельгією (26 червня) о 19.00.

У деяких закладах матчі чемпіонату показуватимуть без звуку, але обмеження не стосуються ігор національної збірної. Атмосферність гарантована. Подбати потрібно лише про одне – кількість місць обмежена, і столик варто замовити заздалегідь.

Порада №2: шукайте безкоштовний Wi-Fi

Якщо місць у кафе все ж таки не вистачило або ціни в меню "кусаються", можна пошукати зони доступного інтернету. Звичайно, якщо ви не готові спалити весь ліміт мобільного інтернету на своєму телефоні. У Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові вже відкрито понад 700 публічних Wi-Fi-зон. Вони працюють 2-4 години і при вимкненні електроенергії. Мережа доступна здебільшого у парках та на центральних вулицях міст. Крім того, безкоштовний Wi-Fi доступний у багатьох бомбосховищах і в безпосередній близькості від державних установ, ресторанів та кафе. Головне - заздалегідь знайти точку безкоштовного доступу, бажано визначитися з лавочкою, і тоді можна отримувати задоволення від перегляду абсолютно безкоштовно.

Порада №3: ​​обирайте онлайн-трансляцію на свій смак

Найбільш економний і простий шлях - стежити за поєдинком, переглядаючи текстову онлайн-трансляцію. У такому разі ви не бачите картинку, але тримаєте руку на пульсі того, що відбувається. Важливо лише визначитися із джерелом такого онлайну. Закоренілі вболівальники мають свої перевірені спортивні сайти. Чи підійдуть вони звичайній людині, яка стала тимчасовим фанатом з нагоди великого турніру? Питання спірне. Судіть самі, наприклад, шанувальники двох провідних клубів країни «Шахтаря» та «Динамо» традиційно стежать за іграми на «териконі» (« Шахтар ») та «Динамо» Київ від Шурика» (« Динамо »). До якості та актуальності таких репортажів питань не виникає. Але підсвідомо журналісти каналів все одно більше звертають увагу на гру своїх популярних гравців. Якщо вам потрібно просто отримувати оперативну інформацію та ще й з актуальними фото, краще зупинитися на офіційному трансляторі uefa.com. Втім, різноманітність пропозицій зараз настільки велика, що запросто можна вибрати відповідний під ваш смак онлайн.

Рада №4: радіо ніхто не скасовував

Одним із офіційних інформаційних трансляторів ігор турніру є радіо « Промінь ». Так, якщо ви просто слухаєте футбол, втрачається ефект візуалізації, немає ні відео, ні фото. Зате скільки інших плюсів та переваг.

  • 📻 По-перше, радіо можна налаштувати практично на будь-якому пристрої (навіть у сучасних портативних ліхтариках зустрічається вбудоване радіо).
  • 📻 По-друге, це дешево та енергетично економно.
  • 📻 По-третє, це найкращий спосіб стежити за грою, якщо ви знаходитесь за кермом.
  • 📻 По-четверте, якщо матч проходить у робочий час, а ваш начальник не схвалює паузи на час футболу, то вас виручать навушники.

Порада №5: відкладіть перегляд до появи світла

Зараз це видається чимось нереальним, а ще зовсім недавно (наприкінці минулого століття) таким методом користувалися багато вболівальників, коли ігри проходили в інших часових поясах та інших континентах, а трансляції переносилися на ранок. У той же час викинути адреналін хотілося саме біля екранів телевізора. Тоді фанати просто відключали інші джерела інформації (благо їх було не так і багато), просили близьких не говорити їм підсумковий рахунок та чекали на трансляцію.

Де дивитися?

Поєдинки Євро-24 в Україні транслюються на двох платформах – MEGOGO (офіційний транслятор ігор у нашій країні) та "Суспільне". На MEGOGO перегляд доступний за підписками "Максимальна" та "Спорт". Матчі збірної України можна буде переглянути також за передоплатою "Оптимальна". Почути репортажі поєдинків можна на "Радіо Промінь".