Завантажити ще

Українці зайняли два місця на подіумі у фіналі Євро-2024 зі стрибків у висоту

Українці зайняли два місця на подіумі у фіналі Євро-2024 зі стрибків у висоту
Фото: facebook.com/minmolodsport/?locale=uk_UA

Українці Владислав Лавський та Олег Дорощук здобули срібло та бронзу чемпіонату Європи-2024 зі стрибків у висоту. Як повідомляє «Суспільне. Спорт», для Лавського чемпіонат став дебютним на дорослій першості. Дорощук же виступав вдруге – у 2022 році він зайняв четверте місце. 

Золото дісталось олімпійському чемпіону, італійцю Джанмарко Тамбері. Також на медалі претендували бронзовий призер Європейських ігор - 2023, поляк Норберт Коб'єльські та дворазовий медаліст Євро в приміщенні, бельгієць Томас Кармой.

Дорощук завершив чемпіонат Європи з результатом 2,26 метра, Владислав Лавський  взяв висоту 2,29 м. Італієць же завоював золото, перестрибнувши через планку 2,37 метра.

Це другий подвійний подіум України в історії виступів на Євро з чоловічих стрибків у висоту. Подібне сталося лише у 2014 році, коли Богдан Бондаренко взяв золото, а Андрій Проценко – срібло.  

Крім того, збірна України вперше оформила подвійні подіумі в чоловічому й жіночому фіналах зі стрибків у висоту на одному Євро —чинна чемпіона Ярослава Магучіх взяла золото, Ірина Геращенко – бронзу.

  • 21 березня Євген Марусяк вдруге за тиждень перевершив національний рекорд України за дальністю стрибків з трампліна.  Дальність стрибка 24-річного спортсмена становила 228,5 метра. Лідер збірної України також завершив кваліфікацію на п'ятій сходинці. Це новий особистий рекорд Марусяка у кваліфікації етапів Кубка світу. 
  • 9 квітня журнал Forbes вдев'яте опублікував список "30 до 30. Європа" з іменами молодих людей, які вразили світ до 30 років. До нього ввійшли Ярослава Магучіх та ще 10 українців. 
Новини по темі: Чемпіонат Європи стрибки