Завантажити ще

Шахтар офіційно вийшов у груповий етап Ліги чемпіонів

Шахтар офіційно вийшов у груповий етап Ліги чемпіонів
Фото: facebook.com/AFilonenko.Фото

Шахтар успішно пробився до групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2024/25. Це стало можливим завдяки перемозі мадридського Реала над дортмундською Боруссією у фіналі найпрестижнішого європейського турніру у суботу, 1 червня, з рахунком 2:0. Про це пише Сhampion.

Завдяки перемозі мадридців команда Маріно Пушича змогла пройти з раунду плей-офф кваліфікацій безпосередньо до групового етапу змагання. Якби дортмундська Боруссія здобула перемогу, то шостий квиток у груповий етап Ліги чемпіонів дістався Франкфуртському Айнтрахту з Бундесліги.

Жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2024/25 відбудеться у швейцарському місті Ньйон 29 серпня. При жеребкуванні груп Шахтар буде розташований у другому кошику із чотирьох.

У рейтингу клубів УЄФА Шахтар посідає 24 місце з коефіцієнтом 66.000. Цей показник є найвищим серед українських команд. Україна посідає 18-е місце у таблиці коефіцієнтів клубів УЄФА. Минулого сезону Шахтар посів третє місце у своїй групі Ліги чемпіонів, обійшовши бельгійський Антверпен і поступившись іспанській Барселоні та португальському Порту.

  • 1 червня у фіналі Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2023/2024 Мадридський Реал здобув перемогу над Боруссією Дортмунд із рахунком 2:0, додавши до своєї колекції 15-й трофей.
  • 11 травня донецький "Шахтар" достроково оформив золоті нагороди Прем'єр-ліги України, обігравши київське "Динамо" у 28 турі чемпіонату України. Перемогу гірникам приніс єдиний гол, забитий із пенальті.