Завантажити ще

Леся Цуренко достроково знялася з Роллан Гаррос через травму спини

Леся Цуренко достроково знялася з Роллан Гаррос через травму спини
Фото: instagram.com/lesiatsurenko/

Українська тенісистка Леся Цуренко (№44 WTA) завершила достроково участь у Відкритому чемпіонаті Франції. У першому раунді вона зіграла проти хорватки Донни Векіч (№40 WTA), але не змогла завершити майже повністю перший сет через травму спини, пише "Sport.ua".

У першому сеті Цуренко лідирувала 5:3, але змарнувала перевагу, не реалізувавши два сетболи в десятому геймі. За рахунком 5:6 на своїй подачі вона раптово схопилася за поперек і опустилася на корт. Після короткого медичного таймауту Цуренко вирішила припинити участь у турнірі.

Ролан Гаррос. Перше коло:

  • Леся Цуренко (Україна) – Донна Векіч (Хорватія) – 5:6 (відмова).

Це була п'ята зустріч тенісисток і раніше Цуренко вигравала тричі. Для української тенісистки це була десята участь в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції, де вона вшосте вибула в першому раунді. Її найкраще досягнення у Парижі – вихід до 1/8 фіналу (2018, 2023). Векіч у наступному раунді зустрінеться з Лаурою Пігоссі (№119 WTA) або Мартою Костюк (№20 WTA).

  • Рік тому Цуренко також не змогла дограти матчу 1/8 фіналу Roland Garros-2023. Тоді вона вперше дійшла до четвертого кола на цьому турнірі "Великого шлему", але знялася у першому сеті матчу проти польки Іги Швентек.
  • Напередодні турніру Ролан Гаррос WTA оновила свій рейтинг, у якому Леся Цуренко опустилася на одну позицію та опинилася на 45-му місці. Її землячки – перша ракетка України Еліна Світоліна втратила дві позиції та тепер перебуває на 19-му місці, Марта Костюк залишилася на 20-й позиції, а Даяна Ястремська посідає 32-е місце.
Новини по темі: теніс Леся Цуренко