Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Збірна України втратила історичну можливість вийти у фінал Кубка Біллі Джин Кінг

Збірна України втратила історичну можливість вийти у фінал Кубка Біллі Джин Кінг
Фото: Getty Images

Жіноча збірна України з тенісу у кваліфікаційному раунді Кубка Біллі Джин Кінг програла Румунії та не змогла вперше у своїй історії вийти у фінальний турнір, який відбудеться у листопаді 2024-го. Рахунок після першого ігрового дня на ґрунтових кортах Omni Amelia Island Resort у Флориді (США) - 2:0. Підсумковий результат – 2:3, пише "UA Футбол".

Збірна України у складі Лесі Цуренко, Еліни Світоліної, Юлії Стародубцевої, Людмили Кіченок, Надії Кіченок була близька до успіху, вела з рахунком 2:0, але в підсумку драматично програла 2:3. Спершу Леся Цуренко розібралася з Аною Богдан, а Еліна Світоліна - з Жаклін Крістіан. Однак потім несподівано Світоліна програла Ані Богдан, а Жаклін Крістіан у трьох сетах здолала Лесю Цуренко. Відтак, доля протистояння вирішувалася у парному матчі, в якому від України взяли участь сестри Кіченок.

Збірну Румунії повинна була представляти пара Марі Гає/Анка Алексія Тодоні, однак капітан команди зробив заміну, що правилами не заборонено. На вирішальний матч у парі вийшли Богдан і Крістіан.

У першому сеті румунки перемогли сестер Кіченок 6:2. А в другій партії відігралися з 0:3, перевели матч на тайбрейк, в ході якого теж поступалися, але в підсумку виграли 9:7.  Це означає, що перший в історії вихід у фінальну частину Кубка Біллі Джин Кінг відкладається. Україна боротиметься за право залишитись у кваліфікаційній групі.

  • Кубок Біллі Джин Кінг -  це найпрестижніший жіночий тенісний турнір серед збірних. Кубок поділений на ешелони. Найнижчий рівень - це зональні групи, далі - фінальні групи. І головний етап змагань - фінальна частина Кубка Біллі Джин Кінг.
  • Україна у 2020-му році з розмахом подолала зональну групу - почергового перемогла Болгарію, Хорватію та Естонію. Це дало право зіграти у плей-оф за вихід у кваліфікаційну групу, де Україна у 2021 році перемогла Японію. З 2022 року Україна була стабільним учасником кваліфікаційної групи Кубка Біллі Джин Кінг. Там до сьогодні були дві спроби прорватися у фінальну частину - обидві невдалі. У 2022-му році наша збірна поступилася США (2:3), а у 2023-му – Чехії (1:3).
  • 5  квітня українські тенісистки Еліна Світоліна та Ангеліна Калініна вибули з тенісного турніру WTA 500.