Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Україна засуджує допуск російських спортсменів до Олімпіади - можливий бойкот

Україна засуджує допуск російських спортсменів до Олімпіади - можливий бойкот
Фото: olympics.com

Україна засуджує рішення Виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету про допуск росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі та не виключає можливості бойкоту змагань. Про це заявив в.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний у соцмережах.

- Рішення Виконкому МОК дозволити російським та білоруським спортсменам втекти за фейковою нейтральністю – безвідповідальне. Лише днями Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах і анонсував, що відповідне рішення МОК прийматиметься лише у березні наступного року. Ми зі свого боку пояснювали міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що у російських спортсменів такі ж паспорти, як і окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерть українців. Під час війни не вдасться ховатись за білим прапором «нейтральності». "Нейтральність у години, коли в Європі йде найкривавіша війна з годин Другої світової і одна нація намагається знищити іншу - означає безвідповідальність і мовчазне потурання вбивцям", - заявив він.

Він заявив, що єдиною державою, яка тричі порушувала олімпійське перемир'я, є РФ. Також РФ намагається провести альтернативу Олімпіаді та погрожує приїхати на спортивний захід на танках.

Бідний повідомив, що Україна пізніше ухвалить рішення щодо участі країни в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року після проведення консультацій з українською спортивною спільнотою та вищим політичним керівництвом країни.

Раніше про те, що Україна розглядає бойкот Олімпіади, якщо туди допустять Росію та Білорусь, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, Україна та ще 34 держави сформували коаліцію, яка готова до бойкоту за умови, що МОК допустить спортсменів країни-терориста та її союзника до змагань.

8 грудня Міжнародний олімпійський комітет допустив до Олімпійських ігор-2024 атлетів з Росії та Білорусі. Вони змагатимуться під нейтральним статусом і лише в особистих стартах команди не будуть допущені. Атлети, які підтримують війну, не допускатимуться до Олімпіади-2024.