Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Тимощук через суд намагається повернути футбольні титули, які втратив через роботу в Росії

Тимощук через суд намагається повернути футбольні титули, які втратив через роботу в Росії
Фото: fc-zenit.ru

Екскапітан збірної України Анатолій Тимощук, який продовжив працювати у Росії після початку повномасштабного вторгнення, оскаржив санкції Української асоціації футболу у Спортивному арбітражному суді. Про це повідомила пресслужба УАФ.

- У провадженні Спортивного арбітражного суду (CAS) знаходиться справа щодо оскарження Анатолієм Тимощуком рішення органів здійснення футбольного правосуддя УАФ, — розповіла пресслужба УАФ.

Наразі Українська асоціація футболу працює над підготовкою позиції з даної справи. Дату засідання CAS із цього питання буде встановлено окремо, додали в УАФ.

У березні 2022 року Українська асоціація футболу довічно заборонила Анатолію Тимощуку здійснювати в Україні будь-яку діяльність, пов’язану з футболом. Також УАФ позбавила Тимощука всіх титулів (переможця та срібного призера чемпіонату України, Кубку України, Суперкубку України).

Рішення ухвалили через поведінку, яка шкодить репутації футболу та УАФ. Після початку повномасштабного вторгнення Росії до України уродженець Луцьку Анатолій Тимощук не залишив посаду асистента головного тренера клуба "Зеніт" (Санкт-Петербург). Також Тимощук публічно не засудив вторгнення Росії до України, за збірну якої грав у 2000-2016 роках. Анатолій Тимощук оскаржив рішення в Апеляційному комітеті УАФ, але у задоволенні апеляційної скарги йому відмовили у повному обсязі.

На початку 2023 року санкції на десять років проти колишнього капітана збірної України схвалив президент України Володимир Зеленський. Також Тимощука у березні 2022 року позбавили звання "Почесний громадянин Луцька".